valmis Herkkupalat-tilkkupeitto.

Sain uusimman, Herkkupalat-nimisen tilkkupeittoni valmiiksi eilen juuri sopivasti ennen sateen alkamista. Ehdin viimeistellä ja päätellä kaiken, kantaa peiton puutarhaan ja ottaa riittävän määrän kuvia ennen kuin olisimme kastuneet.


Herkkupalat-tilkkupeitto on kooltaan noin 167 cm x 229 cm (noin 66” x 90”).

Ompelin ensimmäisen blokin näköjään toukokuun alussa 2018. Blokkimalliksi valikoitui sellainen, johon tuli melko iso neliö, koska halusin Tula Pinkin suunnittelemien kangaskuvioiden näkyvän kunnolla. Minulla oli käsillä blokkiohje kirjasta, jonka nimeä tai kirjoittajaa en muista, mutta ompelin blokit omilla mitoillani ja omalla tavallani. Kirjoitin tähän blogikirjoitukseen kuvauksen siitä, miten itse ompelin blokit.

Taustakankaaksi löysin mielestäni etupuolen henkeen sopivan, kirjavan kankaan Eurokankaan palalaarista. Olin henkisesti valmistautunut tyytymään paljon vähemmän hauskaan kuosiin – tällaisen löytyminen oli iloinen yllätys.


Olisin voinut ommella taustakappaleen kokonaan tuosta kuviokankaasta, sillä sitä oli paljon. Päätin kuitenkin säväyttää yksivärisillä osuuksilla ja kun kerran olin kokoamassa taustaa paloista, tekaisin siihen saman tien tilkkuosuuden valmiista tilkkupinnoista:


Koristeena kolme minikokoista tilkkulasagnea sekä yksi yli jäänyt blokki. Tuo yksi ei sopinut tilkkupintaan millään, vaikka olisin käyttänyt sen mielelläni. Pidän tosi paljon tuosta Marimekon Raanu-kankaasta.

Kuvassa näkyvät hyvin myös kivat tikkauskuviot, jotka Soile Kivinen (Töölön Tilkkupaja) toteutti Herkkupalat-peittoni pintaan.

Nimilappuna on jälleen espoolaisilta tilkkuilijoilta saatu, valmiiksi painettu tilkku:


Tuntui juhlavalta levittää valmis peitto taas puutarhaan! Tilkkutyö ei jotenkin tunnu kunnolla valmiilta ennen kuin siitä on ottanut muutaman kuvan.


Halusin taas ottaa myös asetellumman kuvan Herkkupalat-peitostani. Kuului jo ukkosen jyrinää ja ensimmäiset sadepisarat putoilivat, kun tämä kuva otettiin:


Kokosin kiireesti peiton mukaani ja siirryin katoksen alle, missä taittelin sen niin, että reunakantit näkyisivät. Seuraava kuvauspaikka oli paljaan taivaan alla. Olisin mielelläni asetellut peittokääröä parempaan ja mielenkiintoisempaan asentoon, mutta ei auttanut! Käärö penkille, nopea näpsäys, ja kiireesti sateen suojaan! Ehdin juuri sisään ennen kuin sade alkoi toden teolla.


Leikkasin reunakantit myös Tula Pinkin suunnittelemista kankaista. Suurin osa kantista on violettisävyistä, mutta toisella sivulla on myös pätkä samaa kuviota punaisena. Kankaissa on hauska liukuva väritys, ja kantit näyttävät kivoilta!

Sade jatkui pitkään. Välillä satoi vähän, vettä tuli kaatamalla. Ehdin kuitenkin dokumentoida Herkkupalat-peiton, joten nurmikon kastuminen ei haitannut. Olisin kyllä harmitellut, jos peitto olisi valmistunut vasta sateen alettua!


Herkkupalat on kuudes tänä vuonna valmiiksi saamani tilkkupeitto. Tosin yksi niistä oli vauvanpeitto ja vieläpä valmiiksi ompelemistani blokeista koottu, mutta silti! Se on lisäksi 45. tilkkupeittoni kautta blogiaikain.

Kommentit

Marle sanoi…
No kyllä on tosi herkku!
Birthe Marie sanoi…
Wow! Your quilt is gorgeous! :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Oli niin upeita kankaita! Aah ihanat kankaat! Teitä aina kiittelen!
Tilkunviilaaja sanoi…
Thank you, dear Birthe! Glad you like it!
Poutapilvi sanoi…
Todella kaunis peitto. Olen ihan sanaton. Hienoa että olit laittanut myös linkin ohjeeseen kuinka plokit teit. Rupesin nimittäin heti miettimään että mitenkähän tuon ompelisi.
Poutapilvi sanoi…
Niin ja vielä onnittelut mahtavasta peittomäärästä. Kattelin että sullahan on tahti ollut abaut 4-5 peittoa per vuosi. Ja ensi vuosi on juhlavuosi. Mitähän jännittävää siihen liittyy?!?
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Kauniit kankaat ovat tässä avainasemassa! Blokki on tosi helppo tehdä, vaikka pinta saattaa vaikuttaa monimutkaiselta.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Täytyy varmaan heti ruveta suunnittelemaan juhlavuoden ohjelmaa! 😆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.