sunnuntai 19. elokuuta 2018

eläköön teknologia!

Onneksi olen ruvennut harrastamaan tilkkutöitä nyt, kun tueksi löytyy kunnon teknologiaa! En pysty kuvittelemaan, että olisin pärjäillyt esimerkiksi ilman kännykkäkameraa.

Huomasin kameran käteväksi jo monta vuotta sitten ja kirjoitin havainnostani jutunkin Tilkkulehteen. Silmä ei näe todellisessa maailmassa läheskään yhtä tarkasti kuin katsellessaan valokuvaa.

Minäkin latelin modernit hirsimökkiblokkini ulos terassilaudoille ja otin onnessani useamman kuvan muotoutuvasta pinnasta. Tässä yksi niistä:


Onneksi katsoin ottamiani kuvia kännykässä ennen kuin palautin kaikki 36 blokkia takaisin pinoihinsa. Siellähän oli yksi blokki aivan väärin päin! Yhtään en ollut sitä huomannut! Korjattuna pinta näytti tällaiselta:


Käyttelen teknologiaa tietenkin myös muilla tavoin. Minulla on tapana suunnitella tilkkupeittojeni taustakappaleet PowerPoint-työkalulla, koska ompelen pinnat monesta, vaihtelevan kokoisesta palasta. Tilkkutöitteni nimet olen nyttemmin koonnut Excel-taulukkoon, jotta minun on helppo tarkistaa, etten vahingossa anna töilleni kahta kertaa samaa nimeä.

Internet on tietenkin teknologia sinänsä! Mistä mahtaisin saada ideoita ja innoitusta, ellen pääsisi katsomaan tilkkuilijoiden nettiin latailemia kuvia ja muita materiaalia?!

3 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Teknologiaa tarvitaan. Tunnustaudun PowerPointin käyttäjäksi. Excelin avulla lasken kangastarvetta. Pidin jopa kirjaa ostamistani kankaista Excelin avulla, mutta se paljasti kuinka hurjasti olin käyttänyt rahaa kankaisiin ja lopetin. Valokuvaaminen kuuluu tietysti kuvaan. Peiton kokoamisvaiheessa valokuva paljastaa virheelliset tai väärään suuntaan olevat blokit, kuten totesit. Ilman tietokonetta ei olisi blogejakaan tai muita nettipalveluja.

Tilkkureppu kirjoitti...

Valokuvaaminen on kyllä hyvä keino nähdä jos tilkkupinnassa on virheitä, ja yleensäkin miltä se näyttää. Kaunista pintaa!

Marle kirjoitti...

Tuo on niin totta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails