pienen (?) mökin laittaja.

Totesin äskettäin, etten ole pitkään aikaan tehnyt hirsimökkiblokkeja. Tai no, olen ommellut kierroksen kaitaleita keskineliön tai –suorakaiteen ympäri ja tasoittanut neliöksi, mutta mittavampaa hirsimökkiä ei ole syntynyt aikoihin.

Samaan aikaan minua alkoi kiinnostaa Modern Designs for Classic Quilts –kirjan kannessa näkynyt hirsimökkiversio. Kun vielä löysin Eurokankaan palalaarista pitkän pätkän white-on-white-kangasta ja toisen pitkän pätkän tummaa harmaata, tunsin ajan koittaneen tälle projektille.

Palalaarin tumma harmaa kangas osoittautui sittenkin liian tummaksi, mutta varastoistani löytyi sopivaa, vähemmän tummaa harmaata. Ja ajatelkaa: jäännöspalalaatikoista ja –kasseista löytyi paljon kivoja kankaita blokin värikkääseen osuuteen!


Leikkasin pienimmistä jäännöspaloista 1,5” x 1,5” keskineliöt. Mitättömille paloillekin löytyi käyttöä, mikä oli hyvä!

Saatatte ihmetellä, miksi taas päädyin käyttämään tuumamittoja. Jäännöspalat ovat luonteeltaan pieniä, ja minulla sattuu olemaan kivan keskikokoinen tuumaviivain. Sillä on kätevämpi leikata pienistä paloista kuin isolla senttiviivaimellani. Siksi!

Tämä oli kuumaa puuhaa! Ompelen tosi kuumaksi lämpenevässä huoneessa ja kaksi viimeisintä päivää on ollut tukalan helteistä. Kaitaleita leikatessa tuli hiki, ja blokkeja ommellessa hiki valui norona selkää pitkin. Aina välillä oli pakko käydä viileämmissä huoneissa tai ulkona varjossa jäähdyttelemässä!


Minulla on kahdeksan melkein valmista hirsimökkiblokkia, joiden toinen puoli on värikäs ja toinen puoli valko-harmaa. Nyt mietin, pitäisikö minun jättää osa blokeista pieniksi, jolloin voisin sommitteluvaiheessa lisätä kiinnostavia osuuksia perusblokkien joukkoon.

Isoista blokeista tuli noin 25 cm x 25 cm kokoisia. Koska blokit ovat niinkin isoja, mahtaako tämä tilkkupeitto valmistua nopeasti?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.