sunnuntai 5. elokuuta 2018

onnistuneesti järkeiltyä.

Olipa muuten äsken vaikea saada ”järkeiltyä” kirjoitetuksi oikein! Oikeinkirjoitusvaikeuteni johtuvat varmaan siitä, että olen niin usein tunnustanut kaikenlaisia järjettömyyksiä. Järkeileminen on paljon harvinaisempaa!

Uskomatonta, mutta totta: järkeilin ihan itse yhden tärkeän asian modernin hirsimökkipinnan toteuttamisessa. Aloitin projektin ompelemalla kahdeksan blokkia. Joka toisen kierroksen puolikas oli valkoinen, joka toisen puolikas oli harmaa. Valkoinen puolikas kierros oli ensimmäinen. Värikkäät puolikkaat olivat satunnaisesti valikoituneita kaitaleita.

Jos olisin jatkanut tällä linjalla, valko-harmaa-raidallisesta osuudesta olisi tullut tämän näköinen:


Huomaatteko?! Valkoiset puolikkaat valkoisia vasten!

Tajusin, että minun olisi tehtävä puolet blokeista sellaisia, joissa ensimmäinen puolikas kierros olisi harmaa. Silloin valko-harmaat osuudet tulisivat tasaisen raidalliset, kuten tässä:


Ai hitsit, asettelin oikean yläkulman blokin väärään asentoon. No, onneksi tämä oli pelkkä tekovaiheen havainnekuva.

Jos minulla olisi ollut Modern Designs for Classic Quilts –kirja, siinä oleva ohje olisi varmasti kehottanutkin minua tekemään osan blokeista eri tavalla raidallisia. Nyt jouduin itse keksimään sen, mutta toisaalta tuntuu hyvältä, että kerrankin tajusin jotain olennaista ajoissa ja itse.

Olisipa ollut hankalaa ruveta ompelemaan vaikka 35 blokkia lisää siinä vaiheessa, kun olisin luullut saaneeni kaikki 70 blokkia valmiiksi! Tosin siinä tapauksessa olisin saattanut miettiä muita vaihtoehtoja. Tai sitten olisin ommellut toiset 70 blokkia, jolloin olisin saanut niistä kaksi peittoa tai yhden tosi ison.

8 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Hyvä, että olet säilyttänyt sisäisen pikkulapsen: lapsi oppii kokeilemalla ja tekee niin monta erehdystä ja yritystä, että lopulta saavuttaa tavoitteensa. Sinulla on kyllä usein hyviä oivalluksia, jotka jaat muiden kanssa. Kiitos siitä.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos, Helena! Kiva kuulla, että olet löytänyt jutuistani myös oivalluksia! 😃

Marle kirjoitti...

Jeps, hyvin järkeilty! Tulee hauskan näköinen pinta ja niin vanhasta blokista! Hirsimökistä on moneksi.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hirsimökki taipuu tosiaan monella tavalla! Näihin menee myös mukava määrä jäännöspaloja. Luulisi tilkkulaatikoidenkin hupenevan, mutta näkyvää tulosta ei toistaiseksi ole siinä tullut.

Tilkkureppu kirjoitti...

Hyvä, että huomasit ja hienolta näyttää!

Tiinatei kirjoitti...

Samaan havaintoon törmäsin tehdessäni ensimmäistä hirsimökkikassia. Kaikki kankaat olivat samansävyisiä kirjavia, mutta ikävästi tuli tummia reunoja vastakkasin. Kokeilemalla ja tekemällä oppii.

Birthe Marie kirjoitti...

Youy cabin blocks are great. The way you placed the blocks on the bottom picture was very nice. This quilt will This quilt will be great. :-)

Anne kirjoitti...

Näyttääpä tosi kivalta :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails