toinen pieni tilkkupussukka.

Palasin kaarevareunaisten pussukoiden pariin enkä malttanut lopettaa yhteen valmiiseen. Niinpä käsissä on toinenkin Dumpling-malliston tilkkupussukka, joka sai nimekseen Koto.


Tällä kertaa muistin rakentaa quilt-as-you-go-tilkkupinnan niin, että pussukan vuoriksi tuleva kangaspala oli myös mukana. Niinpä minun ei tarvinnut enää tikata valmista tilkkupintaa (niin kuin quilt-as-you-go-tekniikan koko idea onkin).


Käyttämäni pussukkakaava on pieni, ja siihen sopii vain aika lyhyt vetoketju. Löysin varastoistani vain kolme sopivan mittaista, ja ne olivat kaikki tummanpuhuvia.


Siksi pussukkaankin tuli vähän tummaa väriä mukaan.

Löysin myös valmiiksi tikatun kankaan, jonka Töölön Tilkkupajan Soile tikkasi minulle kerran samalla kun tikkasi yhden tilkkupeittoni. Pinta on odottanut käyttökohdetta useita vuosia ( !! ), mutta nyt sain sentään tartutuksi osaan siitä.


Muotoon leikkaamisen jälkeen pussukkapinnat tarvitsivat vielä reunakantin. Hempeähkö pussukka sai tummanpuhuvan kantin, joka sulautuu vetoketjun väriin – tai päinvastoin.


Ompelin jälleen vetoketjun kiinni käsin. Tottumattoman kätöset ovat arat eivätkä kyenneet valmistamaan kuin yhden pussukan. Se on tässä:


Koto-pussukan toinen puoli on hillityn oloinen, mustalla terästetty. Toinen puoli on puolestaan soman punainen:


Vuorikappaleessa on vihreää ja muitakin värejä ja tietenkin myös Tilkunviilaaja-merkki.


Vaikka olisin yrittänyt, en olisi tainnut osata asetella tilkkuja ja kaitaleita ajatuksella sellaiseen järjestykseen, että valmiista pussukasta olisi tullut näin selvästi eri värinen toiselta ja toiselta puolelta!


Koto-vetoketjupussukka on siis Dumpling-mallistoa ja se on tismalleen saman kokoinen kuin Toto-pussukka eli seuraavanlainen (suunnilleen):

  • Kaarevassa yläreunassa on noin 18 cm pitkä vetoketju
  • Korkeus keskeltä mitattuna on noin 12,5 cm
  • Leveys leveimmältä kohdalta on noin 21 cm
  • Pohjan leveys on noin 7,5 cm.

Kun vielä ompelen valmiiksi kolmannen puolivalmiin, Dumpling-mallistossani on kokonaista kolme edustajaa.

Kommentit

Marle sanoi…
Kiva malli, olen tuon ihan unohtanut!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.