valmis pussukka tilkuista.

Olin koonnut ja tikannut kolmet tilkkupinnat valmiiksi kerralla, joten olen pystynyt valmistamaan monta pussukkaa lyhyeltä tuntuvassa ajassa. Tässä kolmas pussukka, jolle annoin nimeksi Narnia.


Tyttären ensimmäinen kommentti oli, että "eikö tää ole vähän tylsä"? En tiedä. Valitsin itselleni vieraahkoja värejä (ruskeaa), koska niitä sattui olemaan kitaratyön jäljiltä ompelupöydällä. Täydensin valikoimaa lasinalusiin käyttämälläni kultakimalteisella kankaalla.


Narnia-nimen pussukka sai, sillä katsoimme ihanan Narnia-elokuvan (monetta kertaa uudelleen) juuri viikonloppuna. Kirjasarja oli mieleeni kun olin pieni. Kun elokuva oli tulossa teattereihin vuonna 2005, totesin odottaneeni sitä ilmestyväksi melkein 30 vuotta. Vihdoinkin silloin näin sen. Toteutus vastasi hyvin mielikuviani – oi, se on ihana.

Takaisin asiaan. Pussukan mitat:
  • Leveys ylhäältä: noin 21cm
  • Korkeus: noin 13cm
  • Pohjan leveys: noin 7cm.


Pussukassa ei ole sisätaskua, mutta Tilkunviilaaja-kangasmerkki siellä on.


Käytin tähän alennussatsina ostamani vetoketjun, joka oli vain noin 15cm pitkä (ketjun pituus). Jatkoin vetoketjua taas kangaspaloilla kummastakin päästä. Nyt pussukkaan ei tullut hoopon kokoista tuuletus-/siivousaukkoa vetimen ja kankaanpalan väliin.


En saanut nopeasti järjesteltyä valaistusta niin, että saisin pussukasta hyvän lähikuvan eikä kännykkäkamerani varjo olisi kuvassa mukana. On tämä vähän nolo kuva, mutta ainakin tuo jatkeena oleva kangaspala näkyy hyvin.

Edistystä

Olen myös vihdoinkin saanut aikaiseksi ottaa esille silityslaudan ja –raudan, joiden avulla sitten silitin kitaratyön reunaan tulevan vinokaitaleen kaksinkerroin.


Käärin valmiiksi silittämäni kaitaleen kyynäräni ympäri kahdeksikoksi ja asettelin tasoittamista odottavan työni päälle. Kuvassa näkyy erinomaisen hienosti nuottiavain, jonka Töölön Tilkkupajan Soile on tikannut työhöni.

Kommentit

Yksi sanaseppä viereisestä huoneesta sanoi…
Joujou jou,
tässä sulle kommentti,
toiv' se sua ilahdutti,
taitavaa tikkausta,
tilkkuilu on rikkausta!
Kvilttaaja sanoi…
Oot uskomattoman tuottelias. Värit ovat tyylikkäät ja aikuismaiset. Sopisi hyvin johonkin luksuskauppaan myyntiin.
Tilkkureppu sanoi…
Taas ihana pussukka ja tuo vetoketjun jatkaminen, hyvä idea!
*VEKKI* sanoi…
Tosi nätti ja hillitty pussukka. Tuota kitaratyötä odotan myös, näytti niin kauniilta.
Tiinatei sanoi…
Tyylikäs! Ja osuva nimi:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.