valmis tilkkutyö.

Olen vihdoin kantannut kitaraa esittävän tilkkutyön, josta paljastin lukuisia kuvia jo tässä postauksessani. Julistan työn nyt virallisesti valmiiksi. Kuvassa siis valmis tilkkutyö nimeltä Pasin Versoul Henry Gold Leaf Custom.


Tilkkupaloista kokoamani kuva esittää Versoul-kitaraa, jollaiset valmistaa suomalainen Kari Nieminen.

Ylläolevan kuvan mukaisessa asennossa kitaratyö tulee olemaan esillä makuuhuoneemme seinällä. Tässä aiemmassa postauksessanihan kuvat oli otettu juuri päinvastaisesta suunnasta.

Fiilistelykuva:


Tässä ihana, musikaalinen tikkauskuvio näkyy oikein hyvin:


Kivasti onnistuneen tilkkupintani kruunasi Töölön Tilkkupajan eli Soilen taitava longarm-tikkaus.

Tein kanttinauhan itse. Leikkasin 6cm leveää täysvinoa kaitaletta kahdesta eri kankaasta. Jotta kanttaus ei erottuisi liikaa, suurin osa on samaa kangasta kuin työn ulommainen kehys. Ja jotta kanttaus ei olisi ihan perus, käytin myös kuviollista kangasta.


Osaan ommella kanttaukseeni siistit kulmat, mutta ompeleen alku- ja loppukohdan kanttinauhasaumaa en yleensä saa näkymättömäksi. Tässäkin jäi reunaan muhkura:


Tiedän, että kanttinauhan päät pystyy yhdistämään muutamallakin eri neropattimaisella systeemillä aivan näkymättömästi, mutten osaa mitään menetelmää ulkoa ja olen yleensä liian viitsimätön etsiäkseni itselleni sopivimman tavan. Minulta lasittuvat silmät heti jos täytyy liikaa mittailla tai jos pitää käännellä kantteja epäloogisiin suuntiin ja loveta oudoilta tuntuvia kohdistusmerkkejä kanttien reunoihin. Niinpä teen joka kerta vain parhaani. Tällä kertaa parhaani riitti tuollaiseen muhkuraan!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Tämä on kyllä todella hieno työ ja vaatinut paljon tarkkaa suunnittelua, saaja on varmasti onnesta soikeana.
Tyytyväinen saat olla työhösi, tälläiseen ei aivan jokainen pysty!
Unknown sanoi…
Kantti näyttää tosi hyvältä! Oma helpotukseni on se että teen kanteista aina aika leveitä 3''. Helpottaa kääntelyjä ja vääntelyjä.
Tiinatei sanoi…
Kitara reunuksineen ja tikkauksineen on varsinainen herkku! Voit olla reilusti ylpeä onnistumisestasi.
Marle sanoi…
Kaunis se on, ei voi muuta sanoa!
Satu sanoi…
Henkeä salpaavan upea!!! Itsellänikin AINA ongelmana kanttireunan muhkurat, jotenkin aina vaan laiskottaa väännellä ja mietiskellä miten siistimmän saisi. Viimeisimmissä olen ommellut 2 -kertaisen kantin päät yhteen. Siten vaan pitää muistaa jättää alkuun ja loppuun muutama cm kanttia ompelematta... Hauskaa joulun aikaa sinulle!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.