mistä te tykkäsitte vuonna 2023?

Otsikossa on retorinen kysymys, sillä minä kerron kohta teille, mistä tänä vuonna julkaisemistani kirjoituksista te lukijat tykkäsitte eniten. Houkuttelevimpien kirjoitusten joukosta löytyy joku yllätyskin – ainakin minä yllätyin!

10. 


Veikkaan, että tämän kirjoituksen houkuttelevuus perustuu kahteen asiaan. Tilkkutyöprojektit kiinnostavat aina, ja vielä kun lupaan esitellä kolme erilaista, niin tilkkuharrastaja koukuttuu.

Kuvassa on yksi projekteista, mutta mitkä ne kaksi muuta mahtoivatkaan olla..?

9.


Ensimmäinen yllättävä löytö top-ten-listalla. Miksi juuri Keiju-pussukka houkutteli eniten, kaikista tämänvuotisista pussukoistani? Se on niin pienikin! (Tosin sen kokoa ei ymmärrä, ellei sitä näe omin silmin.)

8.


Amity-tilkkupeiton kaavaa promoava kirjoitukseni on tietenkin houkutellut kävijöitä, sillä olen jakanut linkkiä useammassa kanavassa eri aikoina.

7. 


Valmis tilkkupeitto! Aina yhtä houkutteleva aihe. Otsikko kuulostaa myös sopivan kutkuttavalta. Mitähän toiveita kirjoituksessa paljastankaan? (Jutun kuva liittyy tapaukseen.)

6.


Onneksi tilkkutyönäyttelystäni kertova kirjoitus sai paljon lukijoita – ja näyttelyni paljon kävijöitä. (Älä klikkaa linkkiä, jos sinua vähän harmittaa, että näyttelykäynti jäi väliin.)

5.


Otsikko on varmaankin houkutellut sellaisia kävijöitä, jotka miettivät vauvanpeiton tekemistä. Otsikossa on muutenkin myönteinen tunnelma! Mikä ettei tuollaiseen aiheeseen haluaisi tutustua!
Kuvassa esittelen tietenkin vasta tilkkupintaa, en valmista vauvanpeittoa.

4.


Toinen, valmista tilkkupeittoa esittelevä kirjoitus. Tilkkupeitot ovat noin kaksi kertaa kiinnostavampia kuin pussukat.
Top-kolme ovat saaneet niin paljon enemmän katseluita kuin muut, että epäilen valtaosan käynneistä olevan bottien aikaansaannosta. Numerot ovat kuitenkin numeroita, joten julistan seuraavat kolme kirjoitusta mitalisteiksi. 

3. – pronssia 


Vähän askarruttaa, miten pussukoita esittelevä kirjoitus on voinut kerätä niin paljon katselukertoja. Ehkä siksi, että siinä voi nähdä kerralla viisi uutuutta?

2. – hopeaa 


Otsikko paljastaa vain vähän, mutta siihen liitetty kuva houkuttelee, sillä ihan uutena tilkkutyönä esittelen neljäsosakuusikulmioista rakentamani, värikkään tilkkupinnan. Pinnasta tuli lopulta peitto, joka sai nimen Elvis istuu oikealla.

1. – kultaa 


Toinen listan yllätyksistä on tämä voittaja. Miksi valmis tilkkulaukkuni on tuntunut niin kiinnostavalta, että tilkkupeitotkin jäävät toiseksi? Mukavaa tietenkin, että kauan sitten aloittamani ja vihdoin valmiiksi saamani tilkkutyö sai huomiota!

Analyysiä

Jos tekisin päätökseni tilastojen perusteella, niin päättäisin julkaista joulukalenterista pelkän lupauksen. Se sai kolmasosan enemmän katseluja kuin paras luukkukirjoitus.

Ellen haluaisi pettää lupausta, julkaisisin ensimmäisen viikon aikana kolme postausta, kolmen viikon sisään vielä yhden ja sitten lopettaisin, sillä kävijäluvut laskivat kuin lehmän häntä, mitä lähemmäs joulua tultiin.

Tilastoja katsoessani pidän erikoisena sitä, että katselumäärät ovat laskeneet niin paljon. Alkuvuoden kirjoitukset ovat houkutelleet järjestään noin kaksi kertaa niin paljon silmäpareja kuin loppuvuoden kirjoitukset.

Siksi olen miettinyt, onko aika ajanut ohi blogin pitämisestä. Toisaalta hyödyn kirjoituksistani itse, sillä olen kirjannut niihin paljon mielenkiintoisia asioita työprosesseistani. Ja koska julkaisen kaikki teokset blogissa, niistä tulee pidetyksi huolellisempaa kirjaa kuin pelkkä Excel-luetteloni on.

Lisäksi harrastaminen tuntuu mielekkäämmältä, kun sen tuloksia jakaa jotenkin.

Vaihtoehtona olisi julkaista paljon lyhyempiä juttuja Facebookissa ja/tai Instagramissa, mutta olen puhelias ja tykkään dokumentoida. Ei riitä, että kerron teoksen nimen ja jaan kuvan. On kiva kirjata muistiin myös muita ajatuksia ja jakaakin niitä.

Kun nyt pääsin aiheeseen Facebook ja Instagram, niin sanonpa vielä, että niiden algoritmit ovat todella alkaneet ottaa aivoon. Huomaan sen käyttäjänä ja sisällöntuottajana. Jos menen ja tykkään jostain päivityksestä, algoritmi alkaa näyttää minulle vastaavia juttuja aina vain enemmän. Siis saman tien. Välillä on pakko käydä haun kautta etsimässä taas niitä tilkkutöiden kuvia, kun syöte alkaa olla täynnä kissoja.

Ei silti, kissa on tietenkin hyvä aihe! Mutta vielä parempi on kissa tilkkupeitolla, eiks je?!
Vaikka kuinka koetan merkkailla, että SEURAAN näitä ja näitä tilejä niin syötteeni täyttyy kaiken maailman ehdotuksista ja sponsoroiduista päivityksistä.

Siitä huolimatta jatkan toistaiseksi entiseen tapaan tällä kanavalla, Facebookissa ja Instagramissa, sillä hyvää vaihtoehtoista toimintatapaa ei ole. Toivottavasti te uskolliset lukijat jatkatte myös seuraajinani! Hyvää uutta vuotta!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Jatka ihmeessä blogin pitämistä! Kirjoituksiasi on niin kiva lukea! (Vaikka käynkin harvakseltaan ja epäsäännöllisesti lukemassa, niin luen kyllä kaikki kirjoituksesi - ja muidenkin Tilkkuyhdistyksen blogilistalla olevien.) terv Taiju
Raija Niemilä sanoi…
Hei! Olen ehdottomasti blogitekstifani. Haluan, paitsi katsoa kuvia, myös lukea tilkkuiluun liittyviä tekstejä. Ja oi, joulukalenterisi meni kuin häkä päähän; sieltä löytyi niin monta suosikkikirjaanikin. Inspiroidun monesta tilkkutyöstä parhaiten,kun luen niiden syntyyn liittyvää tarinaa. Toivottavasti jatkat tarinointiasi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.