ikuisuusprojekti on valmis.

Lopultakin sain valmiiksi tilkkulaukun, johon ompelin ensimmäiset blokit jo huhtikuussa vuonna 2019. Voi hyvänen aika! Melkein neljä vuotta sitten!

Tikkasin jopa tilkkupintaparat kiinni laukun tukimateriaaliin ja jätin sen virumaan kuukausiksi ompelukoneen kotelon päälle. En ymmärrä, miten tämä projekti tuntui niin mahdottomalta saattaa päätökseen, mutta huh! Nyt Nurkat-tilkkulaukku on valmis.
Ensimmäisessä valmistujaiskuvassa näkyy laukun vihreämpi puoli, tässä seuraavassa kuvassa ruskeampi.
Otin muuten valmistujaiskuvat puutarhassamme jo maaliskuun puolivälissä, harvinaisen aurinkoisena päivänä. Lumiset näkymät tuntuvat kaukaiselta muistolta, ja hyvä niin!

Nurkat-laukkuun oli hauska valita lisäkankaita eli sankakangas, vetoketjun viereen tulevat kaitaleet, vuorikappaleet ja laukun reunan huolitteleva kaitale. Ompelin vuoriin jopa sisätaskunkin:
Vetoketjun viereinen kaitale on oikeaa vintage-kangasta. Sain sen lahjaksi kalifornialaiselta ystävältäni 1980-luvun lopulla ja ompelin siitä Miehelle hienon paidan. Ellen ihan väärin muista, niin rintataskuissa oli läpät ja kaikki. Ajan hengen mukaisesti paita oli VÄLJÄ. Jossain se on kaapissa yhä; en siis leikannut vetoketjun vieruskappaleita paidasta, vaan yli jääneistä tilkuista.

Ompelin Nurkat-laukun oman ”Ompele vetoketjulaukku” -ohjeen mukaan. Onneksi olen kirjoittanut ohjeen, sillä muuten olisin joutunut miettimään suunnilleen joka palan mitat erikseen.
Valmiista laukusta tuli suunnilleen tämän kokoinen: 
  • Leveys ylhäältä noin 40 cm 
  • Korkeus noin 32 cm 
  • Pohjan leveys noin 10 cm. 
Väliin kuva onnistuneesta vetoketjun päättölipareesta. Nurkat-laukkuun valikoitui viininpunainen vetoketju, ja löysin varastoista erinomaisesti väriin sopivan tilkun.
Hrrrr! Jäiset portaat! Laukku ja sen sanka ovat liukkaasta alustasta huolimatta jämäkässä asennossa. Kuvasta voisi melkein luulla, että olen punonut laukun jostain kangasta paljon jäykemmästä materiaalista. (Mutta vain melkein.)
Vielä yksi yksityiskohta: laukun sisältä löytyvä nauha, jonka päässä on klipsi. Klipsi on uusiokäytössä. Irrotin sen jossain firmatapahtumassa saamastani nimilappu-kaulanauhasysteemistä. Minulla on samanlaisia klipsejä vielä paljon jäljellä, sillä kävin yhteen aikaan usein kaiken maailman tapahtumissa.
Viimeinen kuva – Nurkat-tilkkulaukku lepäilee taiteellisessa asennossa ravistuneella puutarhapenkillämme. En usko, että mistään saisi uutta samanlaista (koska uudet näyttäisivät uusilta, eivät tällaisilta kauhtuneilta)! Täytyy ehkä ruveta uusimaan joitain penkin osia ennen kuin se romahtaa allamme.
Nurkat-tilkkulaukun valmistuttua laskurini näyttää, että olen ommellut nyt 67 laukkua. Enemmänkin, sillä aivan alussa en luetteloinut tekemiäni juttuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.