se on valmis!

Tilkkupeittoni nimeltään “Elvis istuu oikealla” valmistui jo kuukausi sitten, apua. Tässä se on:
Valmistumispäivän jälkeiselle sunnuntaille osui kaunis ja kirpeä, joskin hieman tuulinen päivä. Sain houkutelluksi valokuvausavustajan mukaan, ja sainkin näpättyä edustavia kuvia ja jopa videoita.

Ehkä joku muistaa hämärästi Sasassalee-tilkkupeittoni, jota kuvasin näihin aikoihin vuonna 2021 graffiteilla koristellun betoniseinän edessä? Nuo graffitit on nyt peitetty uusilla, jotka olivat kuukausi sitten niin tuoreita, että spraymaalin haju tuntui vielä nenään.

Jotta peitto ei tuulessa heilahtaisi tuoreisiin maalauksiin kiinni, siirryimme vähän etäämmäs lumihankeen kuvaamaan. Niinpä graffitia näkyy vain vähän – mutta se vähä sointuu peittoon mitä mainioimmin!
Seuraavassa kuvauspaikassa tuuli tarttui peittoon. Aurinko paistoi sopivasta suunnasta ja piirsi tilkkupeiton tikkauskuviot näkyviin. Taitava ystäväni Soile Töölön Tilkkupajasta oli taas tikannut peiton kauniiksi! Upouuden tikkauskuvion nimi on ”Oikein, nurin”.
Ehkä teitä mietityttää, miksi peitolla on sellainen nimi. Ei, en ole piilottanut palojen joukkoon istuvaa Elvistä esittävää kuvaa! Nimi sai innoituksensa Olavi Uusivirran saman nimisestä kappaleesta. Olin ollut hänen keikallaan edellisenä sunnuntaina, ja hän esitti kappaleen silloin. Siinä sanotaan näin:

Missä viivyt, Toivo?
Usko vei jo pullot kauppaan. 
Elvis istuu oikealla.

Olavin laulaessa tätä ajattelin ensin, että hän laulaisi toivosta, mutta sanoitus olikin harhautus, ja siksi säe on niin kiinnostava. Se on sopivan omituinen toteamus nimeksi peitolle, johon valitsin omituisia kuosiyhdistelmiä.

Elvis istuu oikealla -tilkkupeitto jatkoi seuraavassa kuvauspaikassa maagista lehahteluaan. Kuvassa näyttää siltä kuin peitto leijuisi ilmassa! Olikohan se jo lähtenyt peitonpitelijän käsistä?
Toteutin Elvis istuu oikealla -tilkkupeiton neljäsosakuusikulmioista, jotka leikkasin Scrap Crazy -nimisen paketin mallineella. Lisäsin kuusikulmioiden väliin kapean, 0,75 tuuman levyisen mustanpuhuvan kaitaleen. Se tuo tilkkupintaan järjestelmällisyyttä eivätkä kuusikulmioiden värit sekoitu yhtä selvästi toisiinsa.

Taustakappale on Tula Pinkin suunnittelemaa kuosia, joka on materiaaliltaan ihanan sileää puuvillasatiinia.
Elvis istuu oikealla on toinen tänä vuonna valmiiksi saamani tilkkupeitto ja se on kooltaan noin 172 cm x 228 cm (noin 68" x 90"). Olen jakanut kuvia tilkkupeiton valmistusvaiheista myös kirjoituksessani ”ihan uusi tilkkutyö”.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.