Kuva-arvoitus.

Osallistuin vaihteeksi tilkkutyöbingoon tänä vuonna, sillä en pystynyt vastustamaan arvonnan houkutusta. Arvoin nimittäin itselleni tehtävät bingoon, kun Tilkkuyhdistys oli julkaissut hauskan tehtäväidealistan. 

Yksi bingoruuduistani kehottaa ompelemaan valmiista resurssipalapinnoista vähintään 3 teosta. Käytin muutamia pintoja jo Pöllökulta-pussukkaan, ja uusimmassa teoksessani olen hyödyntänyt niitä lisää. Teoksen nimi on Kuva-arvoitus, ja siinä on mukana to-del-la pitkän aikaa käyttämättömänä virunut blokki, epäkesko hirsimökkiblokki oikeassa yläkulmassa:
Toiselle puolelle kelpuutin malliblokin, jonka ompelin Tilkkuyhdistykselle tekemääni Ikkuna-blokkiohjetta varten.

Seuraavasta kuvasta näet, että myös suora konetikkaus voi näyttää mielenkiintoiselta tilkkupinnassa:
Olen koonnut tikkausideoita blogikirjoitukseeni ”21 helppoa tapaa tikata tilkkupinta”. Luettelostani löytyy peräti 15 tikkaustapaa, jotka onnistuvat ilman vapaatikkausta.
Ikkuna-blokkia täydentää kolmio-neliösarake. Puna-vihreä(hköt) kolmio-neliöt ovat pieniä tähdepaloja Trixter-tilkkupeittoni blokeista. Viskasin osan jäännöksistä roskiin, mutta kun roskakasa alkoi kasvaa, hermo petti. Oli pakko ottaa pikkupalatkin talteen, sitten lopulta. Niitä kertyi kuitenkin melkoinen määrä!

Oikeassa yläkulmassa on pikkublokki, jonka olen ommellut tilkkuystäväni Soilen lahjoittamista pikkukolmioista. Hänkään ei ole raaskinut heittää paloja pois! 

Kuva-arvoitus-tilkkupussukan vuorikappaleessa on kahden tilkkupeiton taustakangasta. Vaaleampi on Värikuningatar-peitosta ja kirjavampi Kaffe Fassett -kuosi on Lexical-tilkkupeitosta.
Kuva-arvoitus-tilkkupussukka on Avoin-mallistoa ja sen strategiset mitat ovat nämä: 
  • Leveys ylhäältä noin 24,5 cm
  • Korkeus noin 15,5 cm
  • Pohjan leveys noin 7 cm.
Kuva-arvoitus-pussukkaa ommellessani huomasin, että olen käytellyt suunnilleen kaikki ohueksi hipuneet hukkakankaani loppuun. Järjestelen nimittäin yleensä tilkkupinnan ja vanun väliin ohuen kankaan, jonka toivon estävän vanuhöytyvien siirtymisen pussukan pintaan. Ehkä kangas on turha lisä, mutta olen luottanut systeemiini ainakin sadan viimeisimmän pussukan ajan.
Olen myös käyttänyt collegejerseytä, mutta käyttämäni vanut ovat nykyisin aika tiiviitä – jos lisään sen ja tilkkupinnan väliin paksuhkon kerroksen, tuleeko pussukoistani liian tönkköjä?

Tällaisissa aatoksissa siirryn edistämään seuraavaa projektiani. Mikä se mahtaa olla?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.