jalostuuko seuraava tilkkublokki-ideani?

Nyt kun valmiit tilkkupinnat ovat saaneet Töölön Tilkkupajassa viimeistelevän tikkaussilauksensa ja keskeneräiset eivät valtavasti innosta, minun on kehitettävä seuraava blokkimalli itselleni.

Otan kaikkein kiinnostavimmista, netistä löytämistäni tilkkupinnoista aina näyttökaappauksen, joten minulla on inspiraatiovarasto selailtavana. Tällä kertaa kiinnostuin Klein Meisje Quilts -blogin Whirlygig-tilkkupinnasta. Tekijä antaa tilkkublokille mitat ja ohjeet.

Tuumailin, että omassa versiossani olisi jokin säännönmukaisuus – kuten esimerkiksi Värikuningatar-tilkkupeiton blokeissa vinoviiva oli aina punainen. Ajattelin, että kaikki kapeat osat (sakarat) voisivat nyt olla sinisiä, ja että isommista paloista kaksi olisi värikkäitä, kaksi vaaleita.

Ompelin koeblokin omien sääntöjeni sekä hänen antamiensa mittojen mukaan, ja siitä tuli tällainen:
Ei tämä oikein miellyttänyt minua! En saanut syntymään tasan minkään kokoista blokkia (huomasin vasta myöhemmin, ettei sen pitäisikään olla, vaan se tasoitetaan lopuksi). Siitä tuli jotenkin liian suuri myös.

Kokeilin, miltä blokki näyttäisi eri kokoisena:
Uusilla mitoilla ompelemani blokki näyttää liian tönköltä. Palat ovat eri levyiset, mutta eivät jotenkin tarpeeksi. Enkä ole varma siitä, haluanko tilkkupintaan näin paljon vaaleaa. Ei sentään: olen varma, etten halua mukaan näin paljon vaaleaa!

 Jostain syystä nostin pienemmän koeblokin isomman päälle ja huomasin kaksi asiaa.
Olin jotenkin älyttömästi leikannut pienemmän koeblokin sakaroita varten kahden levyistä kaitaletta. Ei mikään ihme, etteivät mittani millään tahtoneet mennä tasan tässä kakkoskokeilussa.

Huomasin myös, että tuollainen blokki voisi näyttää hauskalta. Tein sitten vielä yhden kokeilun:
En tiedä, johtuuko se väreistä vai mistä, mutta ei tämäkään blokki oikein miellytä minua. Kokeilin vielä tietokoneen avulla, miltä useampi tällainen blokki voisi näyttää, eikä tulos ollut yhtään parempi.

Aion palata ensimmäisen kokeilun pariin ja tehdä siitä vähän pienemmän – en niin paljon pienempää kuin kakkoskokeilu. Yhdistän siihen lisäksi vain värikästä toista kangasta, en vaaleaa/valkoista. Järjestän kontrastin tilkkupintaan muilla keinoin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.