kolme tilkkutyöprojektia meneillään.

Minulla on työpöydällä (eli lattialla) kolme keskeneräistä projektia, ja kerron ensiksi uusimmasta.

Helsingin tilkkukilta Syyrinki on ompelemassa lohtupeittoja, jotka lahjoitamme Ukrainasta paenneille, jos suinkin mahdollista. Ellei peittoja voi osoittaa tiettyyn tarkoitukseen, tarjoamme ne muille lohtua kaipaaville.

Ompelen kuviollisista kankaistani pikkulapsen peittoa, ja tässä ovat ensimmäiset blokit. Ne ovat kokoa 15 cm x 15 cm, koska minulla sattuu olemaan sen kokoinen neliöviivain.
Suurin osa blokeista on koottu tilkuista, mutta siellä täällä on yhdestä kankaasta leikattuja neliöitä.
Tiedän, että minun kannattaa ommella blokkeihin välikaitaleet. Etsin värikkäämpää vaihtoehtoa kuin valkoinen ja päätin, että jaan blokit muutamaan väriin (eli päätän, minkä värinen kukin blokki on, vaikka niissä on paljon eri värejä) ja sen jälkeen ompelen niihin yhden kierroksen värin mukaista kangasta.

Mielessäni väikkyi, että peiton blokit leijuisivat vaihtuvavärisellä pohjalla, mutta ainakin ensimmäisen kokeiluladonnan jälkeen ajatukseni tuntuu tyhmältä. Blokit eivät leiju lainkaan.
Olen suoraan sanottuna pettynyt aherrukseeni. Varsinkin nuo keskivioletilla kehystetyt blokit näyttävät noloilta. Ehkä minun pitää vaihtaa niiden kehykset... Tai sitten vain puurran edelleen ja luotan siihen, että lopputulos on siedettävä. 

Ompelen kehykset muutamaan muuhunkin kuvioblokkiin ja katson tilannetta uudestaan. 

Todennäköisesti lisään näiden väliin vielä kapeat, vaaleat välikaitaleet. Pieneen peittoon ei silloin tarvita niin monta blokkiakaan, ja saatan pystyä ompelemaan useamman kuin yhden peiton. Siis lyhyehkössä ajassa.

Seuraavaksi väliaikatietoa edellisessä blogikirjoituksessani esitellystä blokkiprojektista. Blokit syntyvät to-del-la nopeasti – yhtäkkiä minulla oli niitä käsissä näin monta!
Huomasin sommitelmastani, että minun kannattaa tehdä enimmäkseen violetteja blokkeja. Silloin tilkkupinnasta tulee mielestäni kiva.

Kolmas projektini perustuu ilmaiseen Blue North Strong and Free -blokkikaavaan. Olin leikannut blokkipalat valmiiksi siinä vaiheessa kun aloin viimeistellä tikattuja tilkkupeittojani reilu kuukausi sitten. Sen jälkeen ompelin vielä pari tilkkupussukkaa. Lopulta pääsin palojen pariin ja sain valmiiksi pelargonikankaisen blokin:
Melkein kaikki tähän mennessä ompelemani blokit halusivat poseerata yhdessä, joten levitin ne sommittelulattialle. Tästä kuvasta näen, että voisin seuraavaksi ommella vaikka yhden tummankeltaisen blokin ja yhden vihreän.
Ensin ompelen silti lohtupeittopinnan valmiiksi!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Kivoja töitä tekeillä, silmää hivelee blokit joissa on sininen ruksi keskellä:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.