turkoosisävyinen tilkkupussukka.

Löysin pari mukaan sopimatonta tilkkupintapalaa rakennellessani Paratiisilintu-tilkkupussukkaa. Toinen niistä oli melkein tarpeeksi iso tarkoituksiini, eikä muitakaan tarvinnut kovin ihmeesti kasvattaa, jotta koossa oli pussukkapinnat. Näytinkin ne jo Paratiisilintu-postauksessani.

Nyt pinnat ovat saaneet kolmiulotteisen muodon, ja tilkkupussukan nimi on Pöllökulta.
Löysin nimittäin pöllökuvioisesta kankaanpalasta keltaisen pöllöhahmon, joka pääsi mukaan pussukan yläreunakaitaleeseen. Ajattelin saman tien, että pussukan nimi tulee jotenkin liittymään pöllöihin. Aioin myös paneutua nimeämiseen riittävästi, jotta lopullinen nimi vaikuttaisi kekseliäältä.

Mutta jouduin ajolähtötilanteeseen. Instagram-postauksen kuvat odottivat tekstejä, ja valmiina oli vasta toisen pussukan nimi. Kännykällä ei oikein toimittanut selailla muuta, jotta jo tehty työ ei varmasti katoaisi.

Pöllö, pöllö, pöllö,… mutta mikä pöllö?

Keltapöllö? Ei, se on liian ilmeinen, eikä sellaista ole. Ajattelisivat vielä, etten tuon vertaa tiedä lintujen nimistä.

No, naisten jalkapallomaajoukkue on Helmipöllöt, mutta helmet eivät noin yleensä ole keltaisia. Jaa mutta korut! Kultapöllö? (Niin, ja edellisestä pussukasta oli tulla Kultakämmen, hohhoijaa.)

Älähän nyt! Minähän käännän sanat toisin päin: Pöllökulta! (Dear Owl)
Pöllökulta-tilkkupussukan toisella puolella ei ole eläimiä, kukkia vain. Sen vuorikankaassakin on kukkia. Ompelin vuorin kaitaleista, jotka jäivät yli tasoittaessani Otava-tilkkupeittoa.
Pöllökulta-vetoketjupussukka on Avoin-mallistoa ja sen strategiset mitat ovat: 
  • Leveys ylhäältä noin 19 cm 
  • Korkeus noin 15,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 7 cm. 
Etenin samalla tilkkutyöbingossa. En ole vielä ansainnut ruksia, mutta olen ommellut siis yhden tarvittavista kolmesta pussukasta, jotka valmistan pinoissa jo olevista tilkkupintapaloista. Check!
Mitä arvelette? Joko on kevättä ilmassa? Onko valo jo muuttunut keväisen oloiseksi? (Sanoisin itse, että on.)
Huomasin muuten kirjatessani Pöllökulta-pussukkaa (kaikkiaan 277. ompelemani tilkkupussukka) tilkkutyörekisteriini, että olen ommellut tilkkuiluharrastukseni aikana 66 peittoa ja täsmälleen yhtä monta laukkua. Ihmettelin, voiko laukkujen määrä olla oikein, koska viime aikoina niitä on syntynyt ehkä yksi tai kaksi vuodessa.

No, lukumäärä piti paikkansa. Ompelin esimerkiksi vuonna 2010 yhteensä 34 laukkua, ja vielä ihmeellisempää on, ettei niistä jäänyt itselleni kuin ehkä kaksi. Loput myin tai annoin lahjaksi. Olivatpa ne suosittuja!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Kaunis pussukka ja ihanan värinen!
Olet sinä tehnyt paljon pussukoita, peittoja ja laukkuja, ahkera ja tuottelias olet!
Outi sanoi…
Hauska pussukka, nämä tämmöiset tilkkupussukat ovat ihan parhaita. Lopputulos on aina vähän yllätys. Ja kyllä, ehdottomasti on jo kevättä ilmassa! Onneksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

valmis! Omega-tilkkupeitto.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.