valmis Trixter-tilkkupeitto.

Nimeän jokaisen tilkkuteokseni, olipa kyse sitten pienestä pussukasta tai parisängyn peitosta. Nimet ovat yleensä suomenkielisiä, joskin käännän nimet englanniksi Instagram-päivityksiäni varten.

Nyt olen työstänyt kahta tilkkupeittoa sillä mielellä, että kirjoitan niistä kaupallisesti saatavilla olevat ohjeet englanniksi. Siksi niillä on valmiiksi englanninkieliset nimet – ja tämän peiton nimi on Trixter.
Trixter-tilkkupeitto valmistui jo muutama päivä sitten, mutta en vain ennättänyt saada siitä yhtään aurinkoista kuvaa. Siksi minulla ei ole esimerkiksi yksityiskohtakuvia tai valoisia kuvia, joissa peiton tikkauskuvio näkyisi.

Tikkaus näkyy kuitenkin tässä ei-niin-valoisassa kuvassa, jonka otin tasoittamattomasta ja kanttaamattomasta peitosta. Aaltoileva tikkauskuvio saa pinnankin näyttämään aaltoilevalta, vaikka oikeasti peitto on aivan litteänä lattialla.
Kokeilin yhden lyhyen, aurinkoisen hetken ajan, saisinko peitostani kuvan moni-ikkunaisella kuistilla. Ehkä kuvasta aavistaa, että jossain paistaa vähän aurinko.
Pilvet liikkuivat niin nopeasti ja aurinkoa uhkaavasti, etten ruvennut lavastamaan kuvaa – esimerkiksi poistamalla matot lattialta. Huomasin vasta myöhemmin, että kuvassa näkyy myös tarpeettomaksi jäänyt lampunvarjostin lattialla. Voi rähmä.

Ainut yksityiskohtakuva on tämä:
Otin kuvan nimilapusta, johon kirjoittamaani tekstiä vahvistin pienin käsintikkauksin. Olen kuullut sisareltani, että nimilapun tekstit haalistuvat pesuissa (hän käyttää ja pesee peittojani ahkerasti). Siksi olen nyttemmin ommellut pienet tikkaukset nimilapun tärkeimpien tietojen vahvikkeeksi.

Nimilapun tekeminen kestää vain entistä kauemmin! Huh.

Epäröin vähän blokkeja ommellessani, tulisiko peitosta kiva. Melko vastakkaiset värit arveluttivat, eivätkä kaikki palat näyttäneet maailman hehkeimmiltä.
Pelko oli turha. Trixter on juuri sopivan kiva ja modernin värinen. Töölön Tilkkupajan Soile vielä viimeisteli sen pintaan tikkauksen, joka täydensi peiton kivuuden.

Trixter on ensimmäinen tänä vuonna valmiiksi saattamani tilkkupeitto ja se on kooltaan noin 160 cm x 224 cm (63” x 88”).

Tänään näyttää aurinkoiselta. Ehkä ehdin ottaa Trixteristä pari valoisaa kuvaa näiden pilvisten lisäksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

valmis! Omega-tilkkupeitto.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.