tilkkulasinaluset ja kuusityynyt

Valmiina tänään: haamukuvioiset ”Aavemaiset”-lasinaluset. Kolmessa on tumma reunus (kiitos kankaasta, Lea!) ja kolmessa valkoinen, mustapilkkuinen reunus. Taustakangas on kaikissa samaa, solmuvärjätyn näköistä kelta-oranssia kangasta.


Valkoinen reunakaitalekangas on ehkä vanhimpia tilkkupuuvilloja mitä minulla on. En edes muista, milloin olen sen hankkinut. Ehkä jopa 80-luvulla.

Valmiina myös: tilkkutyönä toteutettu tyynynpäällinen x 2

Purin hammasta ja ryhdyin ompelemaan tilkkukuusityynynpäällisille taustakappaleita.

Tässä niistä yksi:


Kiinnitin pellavakankaaseen joulukangaskaitaleen. En halunnut leikata hulpioreunaa pois, koska se oli minusta niin söpö. Eipähän tarvinnut tehdä saumaa, ommella päälle vain.

Ensimmäiseen tekemääni takakappaleeseen ompelin napinlävet mielestäni liian kauas reunasta, ja tässä korjasin virheeni. No tässä olikin leveämpi nappikaitale. Sen sijaan, että olisin purkanut jo ompelemani napinläven, ompelin toisen samanlaisen toiseen reunaan. Sitten ompelin kaksi seuraavaksi sisempää napinläpeä hiukan kauemmas reunasta ja keskimmäisen kauimmas. Siksi napit ovat lievästi eri kohdilla. (Ehkä tämä ei toimi ihan niin hyvin kuin luulin.)

Tilkkukuusityynynpäällisiä on nyt kaksi valmiina:


Tytär mieltyi jostain kummallisesta syystä näistä oikeanpuoleiseen eikä halua luopua siitä. Muille kolmelle kyllä etsin uudet kodit. Meillä kuitenkin on jo joulutyynyjä.

Huh, vielä kaksi tyynyn takakappaletta ommeltavana ennen kuin erä on valmis!

Seuraavaksi?

Tutkin olkalaukkumalleja. Ehkä laajennan laukkuvalikoimaa sellaisiin, joissa on olkahihna. Lilahtavaa torkkupeittoa voisin myös ommella valmiimmaksi. Vihdoinkin. Ja vetoketjupurkkia selaillessani törmäsin pariin 15-senttiseen vetoketjuun, jotka voisivat sopia hyperhelppoon vetoketjupussukkaan. Joulukankaat täytyy ottaa esiin. Muistaakseni minulla on joulukaitaliina kesken…

Kommentit

Marle sanoi…
Nuo tyynyjen päälliset ovat tosi hienot. Itse aloin tehdä samalla kapöytätablettia, mutta kaavalla pöytätablettia, mutta kesken on sekin.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva kuulla! Toivon saavani kaksi puuttuvaa tyynyn takakappaletta vielä valmiiksi, niin saan kuuset riviin. (Sisätyynyjä ei kyllä taida olla niin monta varastossa.) Kuuset saattaisivat ohuempina toimia kaitaliinassakin, yksi kummassakin reunassa...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.