blogiarvonta tänään.

Koska Blogger antaa eri päivämäärät kuin Suomessa eletään, odotan alkuiltaan tänään tai peräti huomiseen Suomen aikaa ennen kuin suoritan Tilkunviilaajan 1-vuotisjuhlan kunniaksi järjestämäni blogiarvonnan.

Seuraavassa postauksessani odotan voivani julkistaa, kuka voitti Hauhau-vetoketjupussukan ja kivan pinon kankaita!

Kassipussukka koossa

Kassikankaasta syntyy kuin syntyykin vetoketjullinen meikkipussi. Koska kankaalla on tietty ylös/alas-suunta, jouduin kasaamaan etu- ja takakappaleen kahdesta osasta. Vuorikangas on yhtä kappaletta.

Meikkipussissa on päällikappale ja kaksi päätykappaletta. Kappaleet kiinnitetään nurjat puolet yhteen kangaskaitaleiden avulla.

Ensiksi huolittelin päätykappaleiden yläreunat kaitaleella.


Tikattu päällikappale ja tikkaamaton vuorikappale nurjat puolet vastakkain, kohdistin ensin päätykappaleen alareunan keskikohdan ja päällikappaleen alasauman ja siitä neuloilla kiinnitin nurjat puolet (vuoripuolet) yhteen. Sitten vain kangaskaitale reunaan ja koneella kiinni.


Alareunassa sai vähän taiteilla kulmien kanssa, mutta ihan hyvin sain kaikki kerrokset kiinnitetyiksi yhteen. Ompelin tämän ompeleen päällikappaleen puolelta.

Sitten käänsin kaitaleen sauman yli ja ompelin päätykappaleen puolelta koneella niin pitkälle kuin helposti pääsin. Jätin piiiitkän langan lopettaessani koneompeleen ja ompelin sitten pienin käsinpistoin kaitaleen kiinni alakulmista ja alareunasta, minne koneompeleella tuntui hankalalta siististi yltää.

Olen kiinnittänyt vetoketjun samanlaisella huolittelukaitaleella päällikappaleen yläreunaan toiselta puolelta. Toinen puoli on vielä kiinnittämättä.

Käyttämäni vetoketju on aika kapea, joten sen kiinnittäminen huolittelukaitaleen avulla on vähän hankalaa. Mutta onnistuu kyllä.

Tytär kelpuutti meikkipussin mallin mutta haluaa suuremman pussukan erilaisesta kankaasta kuin tämä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.