blogiarvonta/giveaway vielä tänään.

Vielä tämän päivän voit osallistua Tilkunviilaajan 1-vuotisjuhlan kunniaksi järjestämääni blogiarvontaan, jossa voittona on kivalla kangasnipulla täytetty Hauhau-vetoketjupussukka.

Osallistuaksesi jätä kommentti 2.11.2010 päivättyyn postaukseeni. Anna kommentissa ideoita siihen, mitä joulukankaista voisi ommella täksi jouluksi. Muista antaa jonkinlainen vinkki yhteydenottoon siinä iloisessa tapauksessa, että voitat!

Kaikille jo osallistuneille: kiitokset kannustavista kommenteista ja lukuisista jouluisista ideoista! Toivottavasti ehdin toteuttaa edes jokusen ehdotetuista jutuista…

Meikkipussi ja laukku

Eilen illalla olisi pitänyt tietysti ommella tilkkukuusikuvioisiin tyynyihin takakappaleita. Sen sijaan tein jotain aivan muuta: leikkasin uuden kokoisen (36cm x 31cm) laukun kappaleet hauskasta laukkukuvioisesta kankaasta ja laukulle vielä vuorin ja vanun.


(Tästä laukkukuvioisesta kankaasta tein aiemmin tänä vuonna ”Kassikassi”-nimisen kassin.)

Lisäksi aloitin aivan uudenlaisen meikkipussukan, samaisesta laukkukuviokankaasta.


Kuvasta ei tietenkään vielä näy, millainen malli minulla on tekeillä! Katsotaan ensin, tuleeko tästä mitään. Mitat ovat kuitenkin jotain 29cm x 18cm, 7cm syvä alareunastaan. (Muistaakseni.)

Haeskelua

Kun olin saanut kappaleet leikatuiksi, päätin ommella myös jotain keskeneräistä valmiimmaksi. Kangaskasasta putkahtivat haamukuvioiset lasinaluset, joiden keskineliöihin ompelin ensimmäiset reunakaitaleet.

Ajattelin myös tikata liskokuvioista PC-laukkua edelleen. Onnistuiko? No ei onnistunut, koska tikkausmalline oli kateissa!

Silmissäni väikkyi koko ajan mallineen kuva – tiesin, että olin nähnyt sen aivan äskettäin jossain. (Eikä viime näkemästä tietysti voikaan olla kauan, koska tikkasin laukkua viimeksi reilu viikko sitten.) Etsin kaikkialta suunnilleen näkösältä ”ompelustudiossani”. Hain ja hain toistakymmentä minuuttia ja sitten luovutin. Kyllä malline vielä ilmaantuu esiin.

Tein sitten kapeamman ja kiharaisemman mallineen ja tikkasin meikkipussin etukappaletta.

Lankana on liilasävyinen, vaihtuvavärinen tikkauslanka. Kuvasta saattaa luulla, että tikkaisin mallineen reunoja pitkin, mutta ei: piirrän mallineen avulla vain tikkausviivan kankaalle.


Meikkipussin kappaleita on helppo tikata, koska ne ovat riittävän pienet. En silti saanut edes etukappaletta tikatuksi ennen kuin puurtamisväsähdys vei ponteni ja jouduin panemaan pillit pussiin siltä illalta.

Valmis Punatulkut-PC-laukku

Ta-daa! Mielikuvituksellisesti ”Punatulkut”-nimen saanut PC-laukku valmistui virallisesti eilen, kun olin päällystänyt pohjavaneripalan ja ommellut vielä pienet pistot laukun ylänurkkiin kiinnittämään vuorin ja päällisen toisiinsa.


Tässä kurkistus Punatulkut-PC-laukun sisään. Päällystin pohjavanerin punatulkkukankaalla, vaikka muuten vuorikankaat ovat erilaiset.


Kuvassa näkyy myös sankojen tehostekangas – aitoa Laura Ashleyn kangasta, joka aiemmin kuului tilkkuilijaystävälleni Vapulle. Halusin laukkuun jotain muutakin väriä kuin musta-valko-punaista, mutten paljon.

Vielä uusi yritys näyttää laukun ”nappijalat”:


Punatulkuilla on jo omistajakin: ehkä mainitsinkin jo, että Sisko varasi laukun itselleen jo siinä vaiheessa, kun se vielä oleili ompelupöydälläni epämääräisehkönä kangaspinona.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.