valmiina valmiina

Neljä tilkkukuusityynynpäällistä on nyt valmiina! Saanko esitellä heidät lumisissa maisemissa: 61, 62, 63 ja 64. (Nimet ovat sanaleikki: kuusi-yksi, kuusi-kaksi jne.)


Yksi näistä eli ”62” jää meille – Tytär on vaateessaan taipumaton. Kolmelle yritän löytää hyvän kodin.

Kahteen muistin kiinnittää myös merkkini, mutta kaksi jäi sitä ilman.


Kahdessa tilkkukuusityynyssä on mukana joulukuusikuvioista kangasta, jonka sain tilkkuystävältäni Tintalta (kiitos!) torstain kiltaillassa.


Kiltaillasta puheenollen, siellä oli huippukivaa! Aivan mahtavaa! Tosi myönteistä, kannustavaa ja voimaannuttavaa. Aika riensi! Meillä oli uusi jäsen mukana, eikä edellinenkään uusi ole kovin monta kertaa vielä käynyt. Tuntuu tosi aktiiviselta ja kivalta.

Tykkäsin myös nähdä kankaita, jotka olivat omistajiensa mielestä ”epätoivoisia”. Minusta omat epätoivoiset kankaani olivat vielä paljon epätoivoisempia kuin muiden, mutta niin vain niihin tartuttiin ja suurin osa sai uuden omistajan. Jännittävää! Ehkä jonain päivänä näen epätoivoista kangastani jonkun muun hienossa tilkku- tai muussa työssä.

Toinen valmis

Sain vihdoinkin valmiiksi myös sen meikkipussin, josta puuttui enää vetoketjun päässä olevan lipareen tikkaus:


Meikkipussin nimi on ”Pinkihtävä”.Kolmas valmis

Kun kerran olin päässyt tyynynpäällisten viimeistelemisen makuun, pakotin itseni myös valmistamaan keskeneräiseksi jääneen päällisen applikaatiotilkkukukkakupongista. (Kiva sana!) Tyynyn nimi on ”Kevyt kesäuni”. Päällinen ei tietenkään ole tarkoitettu nukkumatyynyyn, mutta silti!


Löysin kukassa käyttämääni Marimekko-kangasta ihmeen paljon, ja se riitti tyynyn takakappaleeksi. Napit ovat pussista, jonka kerran sain tilkkuystävältäni Ritvalta. Pussiin jäi edelleen massiivinen määrä samanlaisia nappeja. Voin tehdä vaikka kolme- neljäkymmentä tyynynpäällistä lisää, ja napit riittävät. On ihanaa, kun jotain on runsas varasto.


Öööö, ehkä jotain muutakin on runsas varasto..? Esimerkiksi kankaita.

Lasinalusia kesken

Olen pyöritellyt jouluisia kankaita eri yhdistelmiksi ja edelleen lasinalusiksi. Tässä ne odottavat koristetikkauksiaan.


Päällimmäisissä lasinalusissa keskineliökangas on Marlen ”epätoivoiset”-pinosta! Ihanat joulupallot! Eivät lainkaan epätoivoiset! Tytär oli tismalleen samaa mieltä kun näytin.

Myönnän, että kesti hetken löytää sopiva toinen kangas tälle pariksi varsinkin, kun kankaan piti olla jotenkin jouluisen oloinen.

Kaitaliina?

Haluan kokeilla tiettyä tilkkukuviota (näkyy esimerkiksi tämän kirjan kannessa, oikeassa yläreunassa) nyt kun ymmärsin, miten sen voi toteuttaa hyvin helposti. Ajattelin, että teen jouluisen kaitaliinan sillä kuviolla, mutta valitsemani blokkikoko on niin pieni, että blokkeja tarvittaisiin valtaisahko määrä.

Sitten ajattelin, että tekisin vaikka kolme riviä blokkikuviota kaitaliinan kumpaankin päähän. Aseteltuani blokkeja järjestykseen ne ovat lakanneet näyttämästä houkuttelevilta. Parempi lopputulos varmaan syntyisi, kun blokkikuviota olisi koko kaitaliinan mitalta, mutta mutta! Tarvittavaa vaaleaa reunakangasta on hyvin rajallinen määrä. Vaikka käyttäisin koko kankaan, tuloksena saattaa olla liian vähän blokkeja.

Tässä syntyy blokkien ensimmäinen osa.


Jaa-a, en tiedä, tuleeko tästä mitään.

Kadonnut löytyi

Etsin taas tänään ompelualueellani jotain, en edes muista, mitä, ja nostin yhtä kangaspinoa. Jotain kevyeltä ja muoviselta kuulostavaa putosi lattialle. Ilokseni näin, että kaipaamani tikkauskuviomalline oli päättänyt ilmestyä näkyviin!

Liskokuvioinen PC-laukkukangas onkin odottanut tikkauksen jatkumista jo pitkään. Tikkasin siihen tänään jo yhden uuden viivan. Kannatti toimia ennen kuin malline taas katoaa!

Kommentit

Marle sanoi…
Noiden kauniiden kuusityynyjen nimet ovat varsin kekseliäät. Ehkä tuo pallokangas menettelee noissa alusissa, mutta vaikka kuinka yritän katsoa niitä ilman ennokkoluuloja ja uudella tavalla, niin kyllä se kangas vaan tökkii. Kiitokset iysellesi mukavasta kiltaillasta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.