tilkkutöitä ja konetikkausta.

Julistan aluksi kahdeksan kappaleen lasinalussarjan valmiiksi. Tässä Viheriäiset-lasinaluset:


Tikkaukset kulkevat äksän muotoisesti neliön poikki, neliön ulkoreunoja pitkin ja neliön reunoilla. Näiden, vihreällä tekemieni tikkausten lisäksi neljän tilkun neliön ympäri kulkee vielä kullanvärinen tikkaus. Koska keskitilkuissa lisäksi esiintyy kullanväristä hilettä, näitä voi hyvällä omallatunnolla kutsua vihreän ja kullan sävyisiksi. (Uusi omistaja näyttikin ihan tyytyväiseltä näihin.)

Neljäs tilkkukuusi

Tilkkukuuset tulivat hyvin nopeasti valmiiksi, mutta niiden tikkaaminen on kestänyt aika kauan. Sain kuitenkin lopulta valmiiksi myös neljännen kuusen tikkaukset:


Joka palassa on erilainen tikkaus taustakankaassa. Kuuset on koristeltu saman tyyppisesti, mutta tietenkin jokainen kuusi on yksilö.

Nyt täytyisi rakentaa tyynyille takakappaleet nappilistoineen (en harrasta vetoketjuja tyynyissä). Kenties tylsintä mahdollista tilkkutöihin liittyvää ompelemista.

Kaksi PC-laukkua

Olen aiemmin postannut tekeillä olevista PC-laukuista, jotka ovat siis edelleen tekeillä. (Iik, leikkasin palat melkein kuukausi sitten!) Sisko näki ne ompelupöydälläni kankaina ja mieltyi niihin heti. No, tuntui välttämättömältä edistää laukkujen valmistumista edes vähän, joten aloitin konetikkaukset.

Punatulkkukankaiseen PC-laukkuun tein oksien suuntaisia, epämääräisen suoria ja loivasti mutkittelevia koristetikkauksia sekä valkoisella tikkauslangalla että tavallisella mustalla ompelulangalla. Mustat tikkaukset eivät erotu lainkaan, eivätkä valkoisetkaan suorastaan silmille hyppää:


Pääasia kuitenkin lienee, että päällikangas on siedettävästi kiinni tikkausvanussa (eikä vanu ala elää omaa elämäänsä).

Liskokangas täytyi silittää ennen tikkauksen aloittamista. Kuvasta erottuvat taitokset, jotka olivat syntyneet kankaaseen sillä aikaa, kun se odotti ompelupöydälle pääsyä.


Tähän laukkuun tulee standardi-aaltokuvioinen tikkaus. (En taaskaan keksinyt oikein muuta.)

Liskokankaiseen PC-laukkuun tulee myös sisätasku laukun päällikangasta, kas näin:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.