lasinalusia, pussukkaa, laukkua.

”Joulupalloiset”-lasinaluset ovat valmiit. Kuvassa niistä kaksi:


Näitä on yhteensä kolme samanlaista. Vihreät tikkaukset alusien ulkoreunoissa ja pystytikkaukset kullanvärisellä tikkauslangalla. Pystytikkaukset mutkittelevat lievästi – niissä on sellainen huoleton vaikutelma.

Joulukankaista on tulossa kaikkiaan 14 kpl lasinalusia, joista suurin osa on keskenään erilaisia. Nämä joulupallokankaiset ovat samanlaisia, koska tähän kankaaseen oli vaikea löytää reunakangasta, joka ei olisi tylsistyttänyt upeaa keskikangasta.

Minipussukka

Aloitin taas yhden pussukan, jonka toteutan maailman helpoimmalla vetoketjupussukan mallilla. Tästä tulee hyvin pieni: sellaisen pikkurahakukkaron kokoinen. Kävin oikein kaupasta ostamassa lyhyitä (10-senttisiä) vetoketjuja à 1,50 euroa. (Juu ei varastossa ollut näin lyhyitä, vaikka suunnilleen kaikkia muita pituuksia kyllä löytyi.)


Päätin muuntaa yksinkertaista mallia sen verran, että lisään päällikankaiden alapuolelle ohuen vanun ja tikkaan vähän. Muuten noudatan tismalleen entistä, erinomaisesti toimivaa ohjetta.

Liskokankainen PC-laukku

Tartuin kuin tartuinkin tikkausmallineeseen (hieno, muovikansion läpikuultavasta kannesta omin kätösin leikkaamani muovilipare) heti kun pääsin ompelupöytäni ääreen eilen. Ja nyt on liskokankaisen PC-laukun päällikangas kauttaaltaan tikattu! Jeii, pääsen vihdoinkin kokoamaan laukun!Kangasjojoista puheen ollen

Tilkkuyhdistys Finn Quiltin jäsenlehti Tilkkulehdessä 4/2010 oli juttu, jossa annettiin 17 vinkkiä kangasjojojen käyttöön. Kukahan sen oli mahtanut kirjoittaa?


No joka tapauksessa, olen etsinyt väsäämiini kangasjojoihin sopivan taustakankaan ja haaveilen, että jonain päivänä saisin puserretuksi tästä etukappaleen kangaslaukkuun. Mallia ei ole vielä mielessä. Noinkohan tekisin laukun hyväksi havaittuun 34cm x 24cm –kokoon, vai kenties eri kokoon..? Aika näyttää. Siihen saakka kangastilkku ja jojot sen päällä oleilevat ompelualueellani inspiroimassa minua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.