jouluiset lasinaluset.

Jouluiset”-nimellä (mielikuvituksellisesti) kutsumani lasinaluset valmistuivat vihdoinkin eilen. Olen päätellyt tikkausten langanpäitä jo kolmena iltana. En tietenkään koko iltaa, mutta riittävästi oli tätä puuhaa.


Ompelupöydälleni pääsi myös Pink Panther –kankainen laukku tai oikeastaan sen vuori, johon valitsin kaksi kerrosta kangasta. Ompelin vuoriin taskun, tikkasin toisen vuorikappaleen palat yhteen ja kiinnitin taskun siihen. Toinen vuorikappale on vielä kahtena kerroksena erillään.

En vielä tiedä tarkalleen, millainen laukku paloista syntyy, mutta olen päättänyt joka tapauksessa valmistaa tämän. Kangas on ollut keskeneräisten joukossa jo aivan tarpeeksi kauan!

Jouluinen pöytäliinasuunnitelma

Siirtelin taas pinoja ompelualueellani ja kas, silmiin osui Tilkkutarhan Minnalta ostamani iiiihana jouluaiheinen kangas:


Kuvassa siis tuo alin kangaspala (joulukankaan sekä kuvan kaksi muuta kangasta ostin Syyringin kiltaillassa lokakuussa, kun Tilkkutarhan Minna teki sinne erikoisvierailun). Levitin kankaan lattialle ja totesin, että siitä saa oikein kauniin neliskanttisen joulupöytäliinan, kun vain vuoraa ja kanttaa sen.

Luultavasti paras vaihtoehto olisi flanellinen taustakangas. Silloin välivanua ei tarvitsisi ja liina olisi silti melko tilkkutyömäisen pehmeä – ja silti ei pullea. Liinan voisi tikatakin (äh, mutta miten). Minulla ei kuitenkaan ole sopivan väristä flanellia valmiina, enkä taida periaatteesta mennä ostamaan taas uutta kangasta, kun kaikki paikat ovat ennestään kankaita väärällään.

Tätä ongelmaa tulen pohtimaan tänä iltana, jos pääsen ompelukoneen ääreen kokoamaan toista Pink Panther –laukun/-kassin vuorikappaletta.

Kommentit

vekki sanoi…
Tosi kivoja alustoja, mutta tuossa alla kuvassa "kangaspino valmiina" tuo päällimmäinen ruusukangas vasta iski silmääni. Aivan mahtavan ihanaa.
Tilkunviilaaja sanoi…
Jos ruusukangas miellyttää silmää, kannattaa katsoa myös Ricky Timsin tyyliin tekemäni convergence-tilkkupinta tästä blogipostauksesta:
http://tilkunviilaaja.blogspot.com/2010/03/terveisia-tilkkupaivilta.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.