vaativaa.

Sain viime vuonna ystävältä kaksi rikkinäistä, hauskoista koirakankaista tehtyä vetoketjupussukkaa pelastettaviksi uusiokäyttöön. Toteutinkin kaksi pelastusoperaatiota ja ompelin Annie-pussukan ja Wolfe-vetoketjupussukan. Minulle jäi kuitenkin vielä kaksi koirankuvaa, joita en ole osannut oikein edistää, ennen kuin muutama päivä sitten.

Tytär kävi ompeluhuoneessani ja poimi yrmeämmälle koirankuvalle sopivat tilkkukankaat, joista voisin ommella mahdollisesti tarvittavat lisäpalat ja toisen puolen. Enää ei ollut tekosyytä projektin lykkäämiseen, joten lähdin liikkeelle, ja pussukka on nyt valmis. Tässä Vaativa asiakas -vetoketjupussukan koirankuvapuoli:


Koirankuvakankaan alla oli tukeva puuvillakangas, ja lisäsin koiran hahmon alle palat ylijäämätikkausvanua, jonka tasoitin koiran ääriviivojen mukaiseksi. Ajattelin, että ehkä koira jäisi vähän muuta pintaa pulleammaksi. Toiselle puolelle kehitin jotain aivan muuta:


Leikkasin Tyttären valitsemista kankaista kolme senttiä leveitä kaitaleita, joista toteutin mini-tilkkulasagnen. Pinnan keskikohdan lähettyville osui onnekkaasti naishahmo, joka esiintyi hauskassa, ompeluaihein kuvioidussa kankaassa.

Valituista kankaista ei ollut syntyä mitään kivaa. Toteutin ensin yhden pinnan, joka ei sittenkään tuntunut sopivalta tähän. Tuli mieleen toinen projekti, jonka senkin toteutin toisiinsa sopiviksi havaituista kankaista, ja josta ei kaikesta huolimatta tullut niin sykähdyttävä kuin olin toivonut. Onneksi keksin tilkkulasagnetekniikan!

Koska minulla oli melkoiset vaikeudet kehittää kääntöpuolen tilkkupinta, keksin pussukalle helposti nimen: Vaativa asiakas. Vaativa ei siis ole ystäväni, joka kainosti ehdotti pelastusoperaatiota, vaan koirankuva, johon tilkkupinta piti sovittaa. Koira myös näyttää vaativalta!

Lisäsin koirakankaaseen vain pohjapalan, jonka tikkasin muistuttamaan kääntöpuolen tikkauksia. Muita lisäpaloja en käyttänyt. Arvaan, että tältä puolelta pussukka näyttää melko lailla samalta kuin alkuperäinen silloin hyvinä päivinään.


Koska projekti kesti näin kauan, ehdin löytää etupuolen kuvaa komppaavaa tilkkukangasta. Olin ajatellut käyttää kangasta pussukan toisella puolella, mutta kuukaudet kuluivat, ja unohdin ajatukseni. Onneksi sentään muistin kankaan ennen kuin Vaativa asiakas oli valmis, joten käytin sitä vuorikappaleisiin.


Vaativa asiakas -vetoketjupussukka on Avoin-mallistoa ja sen strategiset mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 30 cm 
  • Korkeus noin 22 cm 
  • Pohjan leveys noin 8 cm.

Kommentit

Lea K sanoi…
Tästä tuli kerrassaan upea!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.