johtolanka.

Miten voi olla, etten vielä ollut nimennyt yhtäkään pussukkaa Johtolangaksi? Minä, joka luen ahkerasti dekkareita ja katson etsiväsarjoja?! Korjasin epäkohdan ja tässä hän on – Johtolanka-vetoketjupussukka:


Johtolanka-vetoketjupussukasta tuli taas aika pieni ja jotenkin neliön muotoinen. Minun täytyy kyllä ruveta kokoamaan leveämpiä tilkkupintoja, jotta saan syntymään matalampia pussukoita. Tämän koko on nimittäin suunnilleen seuraavanlainen:
  • Leveys ylhäältä noin 19 cm
  • Korkeus noin 17,5 cm
  • Pohjan leveys noin 8,5 cm. 
Se näyttää toiselta puolelta tällaiselta:
 

Johtolanka-pussukka on Avoin-mallistoa eli ompelin sen Noodleheadin maanmainion Open Wide Zippered Pouch -tutoriaalin mukaisesti.

Se on toiselta puoleltaan tikattu risteävin kaarikuvioin, toisella puolella on alaspäin levenevät ommelraidat. Käytin villavanua ja sijoitin vanun ja tilkkupinnan väliin palan melkein puhki hiutunutta pussilakanaa. Kuvasta ehkä näet, että villavanu on aika kuohkeaa:


Vuorikankaaksi laitoin Marimekon Lumimarja-kuosia. Kangas on tavallista tilkkutyöpuuvillaa paksumpaa, joten pussukasta tuli tukeva. Vetoketjun viereen ommellaan tässä mallissa aina tikkaus, joka pitää saumanvarat paikoillaan. Kerroksista tuli niin paksut, että tikkaus oli jo vähän työläs toteuttaa. 


Osasin suunnilleen sovittaa pohjakappaleisiin vähemmän kiinnostavia, mutta kuitenkin kivoja kankaita: 


Nyt oli vetoketjuissa valinnanvaraa! Ensimmäinen valintani olisi ollut vaaleanvihreä ketju, mutta sitä ei löytynyt sopivan lyhyenä. Pinkki oli sekin erittäin hersyvän näköinen tilkkupinnan vieressä. Viimeistelin vetoketjun pään tilkulla, joka löytyi tilkkuystävältäni Soilelta äskettäin saamastani jäännöspalapussista. Miten ne toisen tilkut aina ovatkin paljon kiinnostavampia kuin omat?!


Tänään oli sikäli harvinainen päivä, että ompelemisen lisäksi tein hivenen puutarhatyötä. Olin nimittäin eilen ostanut muutaman kesäkukan, ja laittelin ne tänään ruukkuihin. Portailla on ruukussa esimerkiksi marketta:


Johtolanka-nimi tuli tietenkin mieleen tuosta melko keskelle osuneesta lankarullan kuvasta!

Samoilla portailla mutta alempana on kaunis pelargoni.


Meillä on ensimmäistä kertaa kahdet ulkoportaat. Olen pitkään ihaillut rappuja, joilla on ruukuissa kasveja, mutta en ole voinut meille laittaa samanlaista asetelmaa, koska Kissan juoksunaru on aina kulkenut vähän hankalasti. Parina kesänä olen osannut asetella pari ruukkua niin, ettei naru ole vienyt mukanaan aivan kaikkia kukkia, mutta on helpompaa. Naru on toisten portaitten puolella, joten toisiin portaisiin voi nostella kukkaruukut vaikka joka askelmalle!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.