lauantai 28. syyskuuta 2019

ruudullinen tilkkupinta valmis!

Jihuu, olen megainnoissani uusimmasta, ruutukuvioisesta tilkkupinnastani, jonka ompelin @kitchentablequilting ’in tekemällä, ilmaisella Plaid-ish-ohjeella violeteista, oransseista ja vähän turkooseistakin kankaista, terästettyinä mustanpuhuvilla ja hyvin vaaleilla osioilla.


Olosuhteiden pakosta (piha on täynnä rakennusmateriaalia, koneita ja kivijalan kiviä) aktivoiduin järjestämään kuvaussession muualla kuin kotipihalla. Kävelin läheisille kallioille, ja aurinkokin sattui paistamaan sopivasti. Kalliot olivat kuivia, en häirinnyt ketään eikä kukaan häirinnyt minua.

Aamulla rivit olivat vielä ompelematta, mutta iltapäiväksi sain pinnan kokoon. Ompeluvaiheessa näppäsin kuvan tilkkupinnan herkkuvärisestä alakulmasta:


Aloitin palojen leikkaamisen suunnilleen viikko sitten. Ohje antaa tarkat määrät sille, montako palaa leikataan, ja minkä kokoisia ja tummuisia palojen pitää olla. Päätin kerrankin leikata kaikki palat ennen kuin ompelisin blokkeja ja niin teinkin – mitä nyt pari koeblokkia satuin ompelemaan.

Blokkien ompeleminen oli kivaa, ei ollenkaan tylsää! Sommittelin aina yhden blokin viereeni ja ompelin sen, sitten sommittelin seuraavan ja niin edelleen. Leikkaamani palat riittivät hyvin – joitakin paloja minulla oli jopa ylimääräisiä.

Kuvassa tilkkupinta ei näy kokonaan, mutta taiteellinen vaikutelma on kiva:


Kuvasta näkee myös, että elämme syksyä.

Matkalla kallioille levitin tilkkupinnan lyhyeksi kerittyyn heinikkoon. Sen takia pinta näyttää epätasaiselta. Aurinko osuu pintaan kauniisti:


Vielä yksi kuva, jossa tilkkupinta näkyy miltei kokonaan. Vaikka asettelin sen jyrkälle kalliolle ja seisoin itse alempana, en silti saanut siitä ihan kokokuvaa. Tässä sitä näkyi eniten:


Minulla oli tietenkin kova kiire ja innostus ommella tilkkupinta valmiiksi! Se on aina tavoite! Mutta nyt olen tyhjän päällä. Mitä teen seuraavaksi?

Onnistuin kaiken lisäksi ompelemaan upean värisen tilkkupinnan. Nyt on mielessä ajatus: osaanko ja keksinkö ikinä tehdä toista yhtä hienoa? Olen kyllä ajatellut aikaisemminkin näin: esimerkiksi Keisarinna Ramandu, Aamuvirkku ja Jackpot olivat sellaiset tilkkupeitot; samoin Kaikki pallot ilmassa, Enemmän on enemmän ja tietenkin Herkkupalat!

Siksi lohdutan itseäni, että aina tulee uusia hienoja kankaita, upeita väriyhdistelmiä ja kiinnostavia ja innostavia malleja.

12 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tulipa upea! Hyvin erilainen kuin nuo vanhemmat peitot. Jäin miettimään Jackpot peiton ympyröitä, miten ovat kestäneet käyttöä ja pesua?

Illirilli kirjoitti...

Olet löytänyt tosikivan mallin! Ja valitsemasi kankaat istuvat työhön kuin nenä päähän! Hieno!

Tiinatei kirjoitti...

Tämä on niin upea!

Marle kirjoitti...

Upea! Ja varmasti oikea ratkaisu leikata kaikki palat etukäteen valmiiksi. Olet salamannopea!

Hannele kirjoitti...

Komppaan Tiinateitä: on tämä vaan niin upea 👍

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Jackpot-peiton kestävyydestä pitäisi kysyä siskolta, mutta luulisin ympyröiden kestäneen hyvin. Ne eivät ole risareunaiset, vaan käänsin reunat sisään ja applikoin tilkkuun. Kiinnitin ompelukoneen pykäpisto-ompeleella.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Malli oli tosi kiva! Ja opettavainen! Voin suositella.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Onnekseni minulla oli paljon upeita kankaita, joita tähän käytin.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Kuluihan siinä leikkaamisessa tovi jos toinenkin, mutta tilkkupinta oli sitten nopea koota. Minulla sattui myös olemaan aikaa käyttää tähän, eli en ollut erityisen nopea, sinnikäs vain.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Upeista ja värikylläisistä kankaista syntyy usein näyttävä pinta!

TeSa kirjoitti...

Niin hieno, tyylikäs pinta.

Helena kirjoitti...

Ihan uskomaton ruutupinta. Onnea peitollesi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails