keskiviikko 11. syyskuuta 2019

valmis ja pirteä.

Uusin vetoketjupussukkani on varmasti pirteä, sillä annoin sille nimen ”Pirteä”.


Ompelin tilkkupinnat pienistä paloista, joita jäi jäljelle 2 x 4 -tilkkublokkieni ompelemisesta. Mitoitin blokkiaihiot sen verran tarkasti, ettei ylijäämää ollut kuin kapeat soirot, mutta niistäkin pystyi siis kokoamaan hauskaa tilkkupintaa.


Pikkupalasoirojen lisäksi käytin enimmäkseen kaitalepaloja, joista ei enää saanut 2 x 4 -blokkia. Voin siis hyvin luonnehtia Pirteä-pussukkaa 2 x 4 -tilkkupinnan bonustuotteeksi.

Pirteä-pussukkaa ommellessani erehdyin kerran - mutta pahan kerran. Erehdys innoitti minua kirjoittamaan luettelon ompelukömmähdyksistäni, ja sepä onkin kiinnostanut lukijoita! On tietenkin aina lohdullista lukea toisten tekemistä virheistä. Yllätyin kyllä, miten monella eri tavalla olen voinut mokailla – ja silti tiedän, että listaltani puuttuu varmasti jokunen virhe, joita en vain muista.

Koska Tilkunviilaaja-merkki oli kömmähdykseni takia jäänyt vuorin ja päällikappaleen väliin näkymättömiin, ja koska sen kuuluu olla pussukan sisällä näkyvissä, minun ei auttanut muu kuin ratkoa merkin kiinnitysompeleet, purkaa vuoripalaa pohjasta ja poimia merkki talteen. Sen jälkeen ompelin sen käsin kiinni samalle kohdalle, mistä sen olin irrottanut.


Vuorikappale sai jäädä nurja puoli ulospäin. Tai siis näkyviin.

Maltoin ommella pussukan vetoketjuun kivan päättöpalan. Nurmikko näyttääkin olevan siivottoman pitkää, mutta ei voi mitään! Kuistiremonttimme välineistö on vallannut melkein koko puutarhan, eikä siellä oikein mahdu käyttelemään ruohonleikkuria.


Pirteä-pussukasta tuli kooltaan seuraavanlainen:

  • Leveys ylhäältä noin 26,5 cm 
  • Korkeus noin 17 cm 
  • Pohjan leveys noin 6 cm.

Pirteä-vetoketjupussukassa on pitkähkö kantolenksu, joten se on Street-mallistoa.

Vetoketju on taas kiinnitetty Open Wide Zippered Pouch -tutoriaalin opein, joten Pirteä on myös Avoin-mallistoa.


Vielä yksi kuva! Nyt en voi kuvata pussukoita tutuilla rappusilla, sillä ne on purettu. Tyydyin tähtäilemään pussukkaa maan tasalta.


Tarkkasilmäisimmät huomaavat ehkä, että toisen puolen sininen kaitale on puolestaan jäännöstä tähtiblokeistani.

1 kommentti:

Marle kirjoitti...

Molemmat pussukan puolet ovat ihan lemppareita! Raikkaita ja valoisia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails