palkkapäivä.

Tänään olisi ollut palkkapäiväni ja olisin saanut palkan tililleni kuten yli kolmekymmentä vuotta olen joka kuukausi saanut, mutta olen palkattomalla opintovapaalla, joten tilille ei tullut mitään. Tämän historiallisen päivän kunniaksi annoin uusimmalle pussukalleni nimeksi Palkkapäivä.


Nimi on siinäkin mielessä sopiva, että pussukka on aika pieni:

  • Leveys ylhäältä noin 17,5 cm 
  • Korkeus noin 15 cm 
  • Pohjan leveys 5 cm. 

Toteutin pussukan Noodleheadin erinomaisen Open Wide Zippered Pouch -tutoriaalin opein, joten se on Avoin-malliston edustaja. Kuvasta näkee – ei ainoastaan sen, että olen onnistunut ompelemaan vuorin oikein päin, toisin kuin edellisessä pussukassa tein, vaan myös, että pussukka tosiaan avautuu anteliaasti avoimeksi asti.


Toisen puolen yläreunaan raaskin käyttää suikaleen tosi-tosi kaunista kangasta.


Kirjoitin jo aiemmin, että orpo tilkkupinta tupsahti käsiin pyytämättä ja yllättäen, ja näytin myös kuvaa sille valmistamastani parista. Näytän silti vielä tämän kuvan, koska tikkaukseni erottuvat siinä niin hienosti:


Minulla sattuu olemaan toinenkin kuva ompeluprosessin ajalta. Nyt kun minulla on lukuisia ihmeklipsejä (Wonder Clips), voin käyttää niitä avuksi, kun valmistelen vetoketjun vierustan päällitikkausta varten.


Työnnän saumanvaroja ja päälli- sekä vuorikangasta tiukasti poispäin vetoketjusta ja kiinnitän klipsillä. Ennen vanhaan käytin nuppineuloja. Sekin toimi ihan hyvin, mutta klipsin kiinnittämisessä ei tarvitse käyttää läheskään niin paljon voimaa kuin työntäessä nuppineuloja paksuun saumakohtaan.

Eikö olekin suloiset ja kivat värit tässä Palkkapäivä-tilkkupussukassa?!


Onhan palkkapäivä toki kiva, eikö olekin? Meillä on ollut tapana silloin tällöin ostaa palkkapäivän kunniaksi tilipullat. Mies lähti juuri kauppaan, mutta ostoslista oli niin pitkä, ettei hän varmaan mitään tilipullia muista!

Kommentit

Irma sanoi…
Kiva on pussukka mutta kiva on tarina nimellekin:) Kyllähän tuohon jonkin verran palkkaa tuntuisi mahtuvan, sitten aikanaan:)
Moi. Olet jonkun aikaa ollut blogini näitä vilkuilen -listassa. Työsi ovat kauniita ja viimeisteltyjä. Palkkapäiväpussikin on kuin karamelli. Kristiina
Tiinatei sanoi…
Palkkapäivästä tuli tosi kiva! Seuraava voisi kai olla sitten Tilipussi :D Olen tuota pussukkamalliasi usein katsellut, nyt täytynee ryhtyä sanoista tekoihin ja ainakin yhden pussukan verran testata tuota.
Tilkkureppu sanoi…
Kiva nimi pussukalla ja muutenkin on kivan värinen!
Tilkunviilaaja sanoi…
Hei, Kristiina! Kiva kuulla, että seuraat blogiani! Palkkapäiväpussin oli syytä olla nätti, koska se oli ainoa lisäjuttu sinä palkkapäivänä. :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Thank you! Glad you liked this!
Tilkunviilaaja sanoi…
Jos vaihtaisi pari lompakosta vielä löytyvää seteliä viisisenttisiin, saisi vähän täytettä Palkkapäivä-pussukkaan vaikka heti. :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva, että tykkäsit pussukastani! Suosittelen, että kokeilet tätä open wide -mallia! On kiva tehdä, enkä enää millään viitsisi tehdäkään niitä kangaslipareella pääteltyjä malleja enää.
Tilkunviilaaja sanoi…
Palkkapäivä on kiva juttu. Täytyihän tästä tehdäkin kivan värinen! :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kukallinen tilkkupeitto.