todellista skottiruutua.

Ommeltuani muutamia Plaid-ish-blokkeja kokeilin kiinnostuneena, tuottaisivatko ne toivotun ruudullisen vaikutelman. Kyllä vain tuottivat! Violetit, oranssit, turkoosit ja yksittäinen vihertäväkin syttyivät melkein hehkumaan, kun ne asettuivat mustanpuhuvien ja vaaleiden blokkien viereen.


Jos sinäkin haluaisit ommella samanlaisen skottiruutupeiton, hae Kitchen Table Quiltingin laatima ilmainen ohje täältä.

Lopulta blokkeja oli tarvittava määrä. Jaoin keskiväriset vielä vaaka- ja pystysuuntaisiin. Kokeilujeni aikana onneksi totesin, että jos haluaisin kuvioiden olevan valmiissa peitossa ”oikein päin,” tarvitsisin pystysuuntaisten blokkien lisäksi vaakasuuntaisia. Muuten osassa blokeista kuviot tulisivat asettumaan ”kyljelleen”.

Käytän hipsukoita, koska peitto ei käytössä välttämättä aina ole tietyssä asennossa, joten kuvioiden suunnat eivät ole ensiarvoisen tärkeät. Tietenkin jos työni pääsisi vaikka näyttelyyn: silloin olisi hyvä voida ripustaa peitto tietyn suuntaisesti.


Ennen varsinaista blokkien latomista suunnittelulattialle luokittelin blokit vielä tummuusasteittain. Aloitin kaikkein tummimmista ja jatkoin kohti vaaleampia.

Sommittelemani pinta lattialla odottamassa ompelemista:


Ahersin tovin ja sain ommelluksi kaikki vaakarivit kokoon. Koska ompelin palat sopivassa järjestyksessä, rivit ovat ompeleilla kiinni toisissaan, vaikka vaakasaumat ovat vielä ompelematta. Blokit eivät siis enää voi mennä sekaisin, vaan järjestys pysyy.


Leväytin blokkirivit lattialle ja sain Kissan kiinnostumaan niin, että se teki lyhyen tarkastuskäynnin.

Olen pohjimmiltani laiska, joten mietin nyt, viitsisinkö silittää jo ompelemani saumat, vai lähtisinkö ompelemaan vaakarivejä tuosta vain. (Jos joku muu kysyisi minulta tätä, neuvoisin silittämään.)

Kommentit

Irma sanoi…
Hienolta näyttää ja niin houkuttelevalta. Ei ihme että kissakin innostuu:) Tulostin ohjeen mutta pitää miettiä missä välissä ehtisi paneutumaan asiaan, kiinnostavalta tuntuu!!
Marle sanoi…
Tietenkin silität!! Pinta on todella hauska. Skottiruutua, tulee mieleen Bay City Rollers ja Bye bye baby! Olet valtavan nopea tekijä.
Julie sanoi…
This looks fabulous - very clever.
Poppy sanoi…
Kyllä on hauska nähdä miten ruutukuvio muodostuukin, kun tilkut on sopivasti järjestyksessä. Vaikuttava peitto tulossa!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Suosittelen tätä ohjetta lämpimästi: siinä saa hyvää värisävyharjoitusta.
Tilkunviilaaja sanoi…
No silitin tietenkin! Ja totta kai meille tulee Beisarit mieleen. :-) Vaikken itse ollut heidän faninsa, vaan kuuntelin lähinnä progea.
Tilkunviilaaja sanoi…
Thank you, dear Julie! The pattern was the guideline for everything!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Ohje oli suorastaan nerokas. Ruutukuviokin oli sopivan monimutkainen, niin että kiinnostus pysyi koko matkan. Lopputulos oli kiva, vaikka välillä hiukan arvelutti laittaa turkoosia ja oranssia violetin kanssa samaan peittoon...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.