yli neljäkymmentä tähtiblokkia.

Muista kiireistä huolimatta olen päässyt silloin tällöin livahtamaan ompelupöydän ääreen. Vähitellen rakentamalla olen saanut valmiiksi uusia tähtiblokkeja – ja sinisten taustakankaiden varastoni lähestyvät myös loppuaan. Peittopinnan on siis syytä valmistua piakkoin.

Tähtiblokin viimeinen työvaihe on silittäminen. Lasken silitetyt blokit aina lattialle ja joskus näppään kuvan, jos kokonaisuus näyttää miellyttävältä.


No, liika vaatimattomuus sikseen: yleensä uudet blokit näyttävätkin miellyttäviltä silitettyinä. Itse asiassa otan kuvan valmiista blokeista aina kun valaistusolosuhteet sen sallivat!


Kuvia katsellessani mietin, että minun olisi pitänyt ostaa sekä mustikansinistä että tuota harmaamman sinistä kangasta enemmän! Erityisesti harmaampisävyinen sininen on niin kaunista, että käyttäisin sitä mieluusti muihinkin projekteihin!

Tähtiblokkeja on monen kokoisia, ja niiden sovitteleminen toisiinsa on ollut melkoista palapelia. Otin jo tietokoneenkin avuksi suunnitteluun, ja sähköisen piirrokseni perusteella rakensin kahdentoista blokin kokonaisuuden. Tämän on määrä sopia muiden joukkoon melko ihanteellisesti:


Toinen hyödyllinen kokonaisuus:


Sepä olikin helppo koota, kun jokainen blokki oli samaa kokoa.x Piirroksen mukaan seuraava tehtäväni on pidentää kahta näistä kolmesta tähtipalkista yhdellä lisätähdellä. En vain ole vielä selvittänyt, mitkä palkit pidennetään. Blokit ovat kyllä valmiit!


Projektini seuraava askelkin on siis tiedossa. Blokkeja alkaa olla koossa niin monta, että uskon tilkkupinnan valmistuvan lähikuukausien aikana. (Koska pompin projektista toiseen, tämä kuulostaa minusta erittäin optimistiselta ennustukselta.)

Haluaisinkin välillä pyörähtää eriväristen ja erilaisten blokkien parissa! Toisaalta – voinhan aina ommella välityönä yhden tilkkupussukan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.