tummaa ja vaaleaa.

Vaaleiden tilkkusilppupintojen tekemisessä minulla ei ole erityistä värisuunnitelmaa, mutta välillä rajoitun yhden sävyisiin kankaisiin, kuten esimerkiksi tässä vihreään:


Blokista (tai oikeastaan tilkkupinnan osasta) tuli tosi nätti!

Toisinaan vaaleat pinnat ovat ihan sattumanvaraisen värisiä:


Ja välillä sekä vaalea tilkkupinta että ympärillä olevat kolmio-neliöt ovat väreiltään melkein mitä hyvänsä:


Kiinnostuksella odotan sitä, että pääsen asettelemaan palasia design-lattialle tositarkoituksella. Siis niin, että sommittelen lopullisen järjestyksen palasilleni. Vaikka yksittäisissä palasissa ei ole mitään erityistä suunnitelmaa, luulisin kokonaisuudesta löytäväni sävyjä, jotka saan vaihtumaan toisesta toiseen pinnan ylitse. Tähän asti olen vain läiskinyt palat vierekkäin ja alekkain, mutta valmiiseen pintaan teen sommitelmaa. Siis sitten kun olen saanut puuttuvat tsiljardi palaa valmiiksi.

Vielä tämä ajatus

Olin eilen käymässä Turussa. Kävelin siellä ompelimon editse ja ehdin ohimennen lukea ikkunassa olleen lappusen: "ompelutarvikkeita ja kangastilkkuja". Melkein pysähdyin niille sijoilleni, kun innostuin ajatuksesta. Mutta HALOO! Kenellä on kaapissa (hetkinen, käyn laskemassa) neljä isoa säilytyslaatikollista kangastilkkuja ja –paloja ja vintissä vähintään saman verran, plus kaikki siististi taittelemani varsinaiset tilkkukankaat näiden lisäksi (pari kaapillista + hyllyllistä), plus epämääräiset kasat siellä täällä sekä esillä että "piilossa," plus kellarista löytyvät vara-vara-varastot?

Minulla.

Niin en sitten pysähtynyt tutustumaan kangastilkkutarjoomaan siellä.

Kommentit

Olen varma, että tästäkin projektistasi syntyy jotain todella loistavaa. Sinulla on varma värisilmä ja osaat yhdistellä epäsovinnaisiakin kangaspaloja yhteen ja saada mielenkiintoisia pintoja.Tuo Turun "kankaita"-alennusmyynti kyltti olisi vetänyt minutkin sisään kuin Vuoksen virtaava vesi, mutta sama ongelma täällä: kaapit pursuavat jo yli eivätkä ovet mene enää kiinni. Siivosin perjantaina koko huoneen; valehtelematta 8 tuntia siihen meni, ja paljon kankaita piti pistää pois. En käytä synteettisiä kankaita ollenkaan. Ellei sitten ole kyse jostain taideteoksesta, joita harvemmin ompelen. Teen enemmänkin nykyisin lapsenlapsille ja vaatteiden ja peittojen on oltava puuvillaa ja muita luonnonmateriaaleja. Käsittelemättömiä.Biologisia.Puhtaita...Hyvää Pääsiäistä sinulle. Rauhoitu kankaiden parissa.
Irma sanoi…
Hyvä sinä kun pääsit kaupan ohi poikkeamatta sinne. Minulta tuo ei olisi onnistunut, olen siitä melko varma:) Vaikka kangastarvetta ei olisikaan niin kaikki tarjoukset on hyödynnettävä ajattelisin kaupan kohdalla:)
Mielenkiinnolla odottelen meneillään olevan työsi valmistumista. Aika suuritöinen projekti näyttää olevan tekeillä:)
Soile Kivinen sanoi…
Mielenvikaasta mielenlujuutta
Lea P sanoi…
Olitpa rohkea. Minä olen rohkeillut (laitan kiertoon) omien kankaitteni kanssa ja saanut pienen kolon aikaiseksi kangashyllylle. Rohkeampi pitäisi olla.
Tilkkupinnasta on tulossa aivan upea!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.