valmis tilkkupussukka.

Ompelin pussukan valmiiksi! Jee, kamalasta applikointisöherryksestäni tuli oikein kelpo tilkkupussukka. Tytär keksi vihdoin tälle nimen – se on Tilkkusirkus.


Otin Tilkkusirkus-pussukan valmistujaiskuvat ulkona, mutta Tyttäreltä lainaamassani digikamerassa oli säädöt aivan pielessä ja kuvista tuli ylen ylivalottuneita. Luin netistä löytämääni ohjekirjaa hieman ja osasin sen jälkeen korjata säätöjä, mutten enää viitsinyt mennä ulos asti kuvaamaan. Niinpä Tilkkusirkus-pussukka poseeraa tässä yhden huonokuntoisen sisäoven edessä.

Tässä poseeraus makuuhuoneen matolla:


Ja pussukan toinen puoli:


Pussukan pohja näyttää tältä:


Kivat keltaiset tilkut jäivät harmittavasti pohjaan piiloon. Unohdan aina, että alareunaan kannattaisi valita melko tylsiä kankaita.

Tilkkusirkus-pussukka on
  • yläreunastaan noin 25cm leveä
  • noin 20cm korkea
  • pohjasta noin 9cm leveä.

Vihreä vuori näkyy:


Niin, ja tässä näkyy myös sisätasku Tilkunviilaaja-merkkeineen.

Vetoketjun pää näyttää tällaiselta, kun sen on päätellyt kangaspalalla:


Muistin viime tingassa valmistaa pussukkaan kiinnipitolenksun. Olin jo ommellut sivusauman, mutta ratkoin saumaa vähän (käytin tarkoitukseen upeaa palkintoratkojaani) ja sujutin lenksun siitä sekä ompelin sauman uudelleen umpeen.

Vetoketjun vetimessä on myös lenksu.

Vinkki: Ompelen sen 2,5cm leveästä täysvinoon leikkaamastani kaitaleesta. Taitan ensin pitkittäin kahtia, avaan taitoksen ja sitten taitan pitkät risareunat keskelle. Sitten taitos kahtia, nuppineuloilla kiinni ja ommel lähelle reunaa.

Pujotan ompelemani kaitaleen toisen pään vetimestä, vedän läpi kunnes päät ovat tasan ja teen sitten kaitaleeseen solmun. Kiristän mahdollisimman hyvin. Siistin kaitaleen päät leikkaamalla ne harkkosaksilla poikki.

Tilkkuja ja jopa vinokaitaleen pätkiä minulta löytyy ompelupöydältä aina, ja tämän lenksukaitaleen hyvä puoli onkin se, etten tarvitse lisätarvikkeita. Helmet ja muut pömpylät olisivat toki hienoja, mutta solmukin riittää.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Ihana pussukka ja osuva nimi. Tyttäresi on selväsi perinyt nimenantamistaitonsa sinulta. Minä kaipailen jo pussukoiden ja muiden pienempien töiden pariin...
Tilkkureppu sanoi…
Pussukasta tuli hieno ja tuo aplikointi on kiva, nimi erittäin sopiva!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Mitään ei kannata heittää pois, taas se on nähty. Olet hyödyntänyt hyvin rumaksi haukkumasi blokkikokeilun.Pussukka on tosi hieno nimeään myöten.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva lukea, että tykkäsitte pussukasta! Kiitos, että jätitte kommentin!

Tosiaan oli onni, että kamalasta applikaatiostani kehkeytyi mallikas pussukka, niin ei tarvinnut heittää sitäkään pois! Siis kokonaan (heitinhän suuren osan pinnasta pois ja käytin vain ne parhaat osuudet).

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.