sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

maaliskuu! applikaatio.

Kas tässä, Tilkunviilaajan maaliskuun 2013 kalenterikuva.


Kuvassa on Taivaanranta-pussukka valmistujaiskuvassaan.

Valmis on myös Tyttären kauan odottama applikointityö. Hän osti mustan collegepaidan ja mieleistään kuviokangasta – kun varastoistani ei löytynyt juuri sitä oikeaa kuviota – ja piirsi haluamansa kuvion kaavaksi minulle. Makuutin työtä ompelupöydällä luvattoman kauan, kunnes tänään vihdoin ompelin siihen viimeiset pistot ja paita on nyt valmis pidettäväksi. Tästä kuvasta näkee jotain valmiin työn värityksestä, vaikka musta ei nyt toistunutkaan mustana:


Tässä on korjattunakin aivan merkilliset värit, parempaa en saanut aikaiseksi, mutta ainakin tästä näkee, millainen kuvio kokonaisuudessaan on:


Tämän tilkkuparatiisi-postaukseni kommenteissa kyseltiin, pelastinko tilkkuja helvetistä. No totta kai pelastin! Hyväntekijä olen!

Mukaan tarttui tällainen hevoskuvioinen tilkku:


Ja lisäksi kahta sisustuskangasta:


Raidallinen on samaa sarjaa kangasta, jota minulla on kukallisena ja erivärisenä raidallisena jo varastoissa. Siniraidallisella versiolla päällystin keittiön tuolit. Ostin oikein kangasta varta vasten, ja koska halusin kohdistaa raidat juuri tietyllä tavalla, jouduin ostamaan sitä muistaakseni kuusi metriä. Kangasta jäi tähteeksi aika paljon! Olen käytellyt sitä vaikka millaisiin töihin.

No nyt minulla on punasävyistäkin raidallista, ja lisäksi tuo krysanteemikuvioinen ihana kangas. Nuo ovat jotain pellavan tapaista kangasta. En tiedä vielä, mitä näistä mistään tulee.

Kaffe Fassettin Simple Shapes Spectacular Quilts –kirjasta löysin vielä tällaisenkin kiinnostavan idean:


Ei vain synny mitään tilkkuvalmista, ei! Vetelehdin kotona sen aikaa kun voin täällä viettää. Olen joutunut matkustamaan jonkun verran eli työt haittaavat nyt pahasti harrastustani! Saamattomuus on toinen harrastusta haittaava seikka.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heissan, minäkin olen palannut kotiin reissuiltani. Toivon saavani merellisen tilkkupinnan tällä viikolla valmiiksi, jotta pääsen sitä tikkaamaan tai ainakin hetkeksi pois käsistäni. Uusia vanujakin on tullut, jee.

s,52

Unknown kirjoitti...

Piti istua oikein kunnolla tietokoneen ääreen ja selata vanhoja blogejasi, kun pitkän sairaalajakson aikana en päässyt puhelimeni kanssa blogisivuille. Nyt aloitin ompelukset ja tilauksia on taas tullut, vauvanpeittoja ja tyynyjä, joten tässä sitä taas työhuoneessa istuskellaan. Onneksi on tämä tilkkutyö, että on jotain hauskaa neljän seinän sisällä olemiseen. Ulkona voin käydä kävelemässä, mutta kaupungille ja kauppoihin en vielä saa mennä pitkään aikaan. Liikaa pöpöjä. Siksi nämä sinun tilkkusivut ovat niin hauskaa luettavaa-ja niin innostavia.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos kommenteista, erikoisesti nyt Tintille, joka on toipumassa ja hyvä niin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails