torstai 7. maaliskuuta 2013

tilkkublokkikokeilu.

Kaffe Fassettin Simple Shapes Spectacular Quilts –kirjan innoittamana lähdin kokeilemaan tylpistettyjä neliötilkkuja.

Löysin tilkkulaatikosta valmiiksi leikkaamiani tilkkuneliöitä ja leikkasin niille kulmaneliöt. Muuten hyvä, mutta löytämäni neliöt olivat "aika pieniä" eli 7cm x 7cm, jolloin kulmaneliöiden piti olla 3cm x 3cm. Ripellystä! No, kokeiluhan tämä oli, joten leikkasin menemään.

Sitten ompelin pienen neliön isomman tilkun jokaiseen kulmaan, sauma kulmasta kulmaan. Silittämättöminä ne näyttivät hauskoilta plus-merkeiltä:


Tein viisi vaaleaa, joissa tummat nurkat ja viisi tummaa, joissa vaaleat nurkat. Tässä ne ovat silitettyinä ja kuvioksi sommiteltuina (yksi tummakeskustainen neliö jäi ylitse):


Rupesin ompelemaan tätä kuviota kokoon ja huomasin (onneksi!) melkein heti, että keskellä näkyvä vaalea neliö olikin hiukan muita isompi! Seitsemänsenttisten neliöiden joukkoon oli pujahtanut yksi vähän isompi neliö. Voi sentään!

No, onneksi tylpistettyjä neliöitä oli vielä se yksi ylimääräinen, etten joutunut ompelemaan tilalle kokonaan uutta. Järjestelin neliöt vähän uudestaan ja ompelin kuvioksi.

Valtava määrä lähellä toisiaan olevia paksuja saumakertymiä. Oli vaikea silittää:


Huom, kookkauttaan häpeävä neliö mukana kuvassa.

Aika kivaa kuviota, vaikka näin pienessä pinnassa ympyrämäisyys ei ihan vielä näy, varsinkin kun keskipalassa kontrasti näyttää olevan liian mieto.

Jos joku luulee, että olen loikannut tähti-neliökuvioisesta tilkkupinnasta kokonaan pois, toisenlaisiin tilkkutehtäviin, niin ehei. Olen tehnyt tähti-neliökuvioiseen pintaan viimeksi tällaisen palan:


Turkoosi-farkkusävyinen Riemunkirjava pussukka ei ole edellisen postauksen tilanteesta edennyt. Mutta kyllä se siitä!

3 kommenttia:

Soile Kivinen kirjoitti...

LOL, taas odotellaan jännityksellä millaista tilkkupintaa näistä alkaa syntyä.

Kvilttaaja kirjoitti...

Eikös tuo ole vanha lumipalloksi kutsuttu blokki?

Tilkkureppu kirjoitti...

Kivan näköistä kokeilua!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails