valmis vetoketjulaukku tilkuista.

Nyt sain valmiiksi oikeaoppisen ”Jotain valmiiksi joka kuukausi” –hössötysjutun (Maikin tilkut –blogissa aloitetun hössötyksen)! Elokuun valmis!

Käytin kaaauan aikaa sitten tekemäni musta-valkosävyiset tilkkurivit laukkuun, joka valmistui vihdoinkin eilen. Valmis Piruetti-tilkkulaukku edestä:

Piruetti-tilkkulaukku. Vetoketjulaukku tilkuista

Samainen vetoketjulaukku ”takaa”:

Piruetti-tilkkulaukku. Vetoketjulaukku tilkuista

Ehkä ihmetyttää, miksi laukulla on tällainen pyöreämuotoinen nimi, vaikka se rakentuu ryhdikkäistä suorakaiteista ja kaitaleista. No, laukun vuorikankaassa tanssahtelee ballerinoja, ja tilkkupinnan konetikkaukset muistuttavat myös piruetti- tai tanssikuvioita, jos oikein venyttää mielikuvitusta.

Piruetti-tilkkulaukku. Vetoketjulaukku tilkuista

Vuorikankaasta saattaa saada jonkunlaisen käsityksen tuosta kuvasta. Tässä kuvassa taas näkyy, miten tällä kertaa rakensin vetoketjulipareen tilkuista:

Piruetti-tilkkulaukku. Vetoketjulaukku tilkuista

Ei pöllömmän näköinen! Eikä ollut yhtään sen vaikeampi saada vetoketjua kiinnitetyksi lipareeseen suorassa, eli voin koota lipareen osista toistekin.

Tässä näkyy taas se kauan sitten koottu tilkkukaistale:

Piruetti-tilkkulaukku. Vetoketjulaukku tilkuista

Tällä puolella laukkua kaiken alkuna ja juurena ollut tilkkukaistale osui paremminkin pohjan puolelle.

Vielä yksi kuva:

Piruetti-tilkkulaukku. Vetoketjulaukku tilkuista

Tässä sivunäkymä, ja vetoketjun päähän ompelemani pieni lätyskä näkyy aika hyvin myös. Samoin tässä näkyy sankakangas, johon lopulta päädyin. Halusin sankakankaaksi mieluiten jotain laukussa käyttämääni kangasta, mutta aika moni niistä vaikutti turhan ohuelta. Valitsemani kangas on 1980-luvun varastoistani.

Seuraa lyhyt valitus (jonka voi halutessaan jättää huomiotta) 

Oletteko huomanneet, että puuvillat olisivat ohenneet noin yleisesti? Tietysti kalliit erikoispuuvillakankaa edelleen ihan jäpäköitä, mutta jotkut tavallisista ei-nimekkäistä ovat yllättävän ohuita. Valmis-t-paidoista nyt puhumattakaan! Mistään ei enää tahdo löytää kunnollista, ryhdikästä puuvilla-t-paitaa, vaan kaikki ovat ihmeellisiä ohuita liuruja.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Puuvillakankaiden tilanteen huomaa myös lakanoista. On todella vaikeaa löytää sellaisia tukevia aluslakanoita, jotka pysyisivät suorana yön yli. Puuvillan hinta on noussut kovasti. Puuvillan kasvatukseen tarvitaan valtavasti makeaa vettä.
Anita sanoi…
Kaunis laukku (huokailee ihastuksesta)!
Satu sanoi…
No, eipä ole pöllömmän näköinen laukku! Tykkään kovasti;o) Tikkauksetkin ovat mukavan mielenkiintoiset. Puuvillan laadun heikentyminen ärsyttää minuakin jonkin verran, varsinkin t-paidoissa...
morso sanoi…
Puuvillan laadun heikkeneminen harmittaa. marimekon entisajan mekkojen veroisia ei saa enää mistään. Johtuu tietääkseni ositttain siitä, että puuvillaa on viljelty niin pitkään samoilla pelloilla, että maaperä köyhtyy ja pensaat voi huonommin. Osittain taas on syynä se, että puuvilla poimitaan koneellisesti eikä käsin, jolloin hyvät ja huonot pallerot menee kaikki samaan säkkiin, eikä poimintavaiheessa tapahdu lajittelua. Harmillista, koska kaapppiini on eksynyt mm. todella surkeita aluslakanoita nykytuotannnosta.
Maarit sanoi…
Hieno laukku ja täällä on taas paljon muitakin kivoja töitä:)
Tiinatei sanoi…
Hieno! Edelleen ihailen sommittelutaitoasi, ja tietenkin töillesi antamiasi nimiä. Kelpaa tuon kassin kanssa kuljeskella!
Lea P sanoi…
Hieno laukku, toivottavasti sen näkee torstaina killan tapaamisessa.
Totta puhut puuvillakankaiden ja t-paitojen luiruilusta, t-paitoja ei taida edes saada kokonaan puuvillasta valmistettuina.
Eija sanoi…
Ihanan pirteä kassi. Olen myös miettinyt nykykankaiden laatua. Ikävä on -80luvun palakangaskauppoja josta sai kunnon kankaita. Mutta nyky Suomessa ei ole enää vaateteollisuutta, kaikki teetetään muualla... Miksi siis olisi kunnon kankaitakaan tarjolla.... tarkoitan nyt vaateompeluun käytettäviä kankaita ;D Tilkkuiluun kankaita on hyvin runsaasti tarjolla.
Anonyymi sanoi…
Kaikki laukkusi ovat ihania!
Olen samaa mieltä kanssasi puuvillakankaiden laadusta.
t. Maire G

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.