vetoketjupussukka on Epätavallinen.

Konetikkaussyheröistä muodostuva e-kirjain ei uusimmassa pussukassa tarkoittanut mitään, koska kirjain oli vain kokeilu. Annoin sille merkityksen ”ee niin kuin epätavallinen”.

Valmis Epätavallinen-vetoketjupussukka e-kirjaimineen tässä:

Valmis vetoketjupussukka "Epätavallinen" edestä

Pussukan vuori on oranssi-keltasävyinen. Sisällä on aika iso tasku.

Valmis vetoketjupussukka "Epätavallinen" avoinna

Pussukan toinen puoli on vähemmän epätavallinen, vaikka väriyhdistelmät ovat edelleen aika erikoiset:

Valmis vetoketjupussukka "Epätavallinen" toinen puoli

Vielä sivukuva:

Valmis vetoketjupussukka "Epätavallinen" sivusta

Valmiin pussukan mittoja minulla ei ole, voi harmi. Vetoketju oli kuitenkin 25-senttinen ja leikkasin pussukkakappaleet 22cm korkeiksi. Tämän muistan tarkalleen, sillä leikkasin ensin toisen kappaleen mielestäni 22-senttiseksi ja sitten toisen, ja sen jälkeen huomasin, että ensimmäinen kappale olikin korkeampi. Miten näin voi käydä taas kerran?

Kaksi hempeyttä eilisestä näyttelystä 

Kävin siis eilen Jokioisissa, FinnQuiltin valtakunnallisessa tilkkutyönäyttelyssä. Eilisessä postauksessani esittelin minua viehättäneitä neliö- ja suorakaidetilkuista toteutettuja töitä. Otin kuvia muutamasta muustakin työstä, ja tässä kaksi hempeää löytöä.

Maisa Lehtosen Tee-naisia, ystävyksiä –tilkkutyössä oli paitsi ihqja romanttisia kankaita, myös tosi kivoja kirjottuja kuvia, joista tässä yksi:

Maisa Lehtonen: Tee-naisia, ystävyksiä - yksityiskohta tilkkutyöstä

Tykkäsin tosi paljon näistä etupistoilla kirjotuista kuvista! Itse olen tehnyt ääriviivat poikkeuksetta varsipistoin, mutta nämä katkoviivat viehättävät. Täytyy kokeilla joskus. (Ei sillä, että minulla olisi meneillään tällaista kirjontaprojektia, mutta pidän mielessä, jos vaikka aloitan sellaisen.)

Leena Mäkelän Romantica-peite oli moderni pitsipeitto!

Leena Mäkelä: Romantica - yksityiskohta tilkkutyöstä

Soilen kanssa pohdimme, miten idea oli mahtanut syntyä. Mielessä kävi, että ehkä tekijällä oli pitsineliöitä, mutta ei niin monta, että niistä saisi kokonaisen päiväpeiton. Sitten hän oli keksinyt, miten pitsineliöt voi tyylikkäästi jatkaa peiton kokoon.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Tuli kaunis pussukka ja tuo e-kirjain on tosi kiva! Pussukalla kiva nimi.
Anita sanoi…
Kiva epätavallinen pussukka :-)

Siis tuo pitsi- ja tilkkuneliöistä tehty peitto on loistava idea. Tässä on nimittäin yksi, jolla niitä virkattuja neliöitä on erinäisiä kasoja, mutta ei lähellekään peittoon tarvittavaa määrää. Uskaltaisikohan tuota ideaa lainata?
Tilkunviilaaja sanoi…
Anita - varmasti voit tehdä peiton pitsineliöitäsi käyttäen! Eiköhän tämä tekijä olisi lähinnä mielissään, jos joku muu saisi työstä innoituksen. Eikö ollutkin loistoidea?!
Kvilttaaja sanoi…
70-luvulla tein äitini kanssa tuolla virkkausmallilla sängynpeitteen. Silloin ei tullut mieleen säästää työtä ja laittaa kangasta väliin. Ihan hauska idea. Pussukkasi värit ovat todella pirtsakat. Onko e:si muistutus 90-luvun lopusta, jolloin kaikkien IT_firmojen nimen piti alkaa e:llä?
Pia sanoi…
Kivoja kuvia näyttelystä. Heräsi halu katsomaan ja ihailemaan, mutta taitaa kuitenkin olla ulottumattomissa. Kiitos kun toit palasen näytille!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.