torstai 30. elokuuta 2012

mod op -kuviokokeiluja.

Jaa-a, mistähän tuo Mod Pop –nimi (luulin, että se oli Mod Op, mutta ei ollutkaan) on peräisin?

Olen nyt muutaman illan ahkeroinut neljännesympyröiden parissa. Leikkaan mahdollisimman erilaisista, vihreäsävyisistä ja musta-valko-harmaista kankaista satunnaisesti kaaria ja neljännesympyröitä, kuitenkin muistaen, että yhteen kuvioblokkiin tarvitaan 8kpl vihreäkaarista ja vain 4kpl vihreä-neljännesympyrällistä juopon polku –neliötä.

Olen leikannut myös joukon musta-valko-harmaita ja vihreitä neliöitä, joita kuvioblokkiin tarvitaan. Niitäkin olen leikannut satunnaisesti, ja sen huomaa:

Op Art -vaikutteinen tilkkukuvio, tumma

Mustanpuhuvia neliöitä ei ole tarpeeksi, jolloin vihreän kaariympyrän keskelle muodostuu liian hallitseva kuvio. Takaisin leikkuupöydän äärelle siis!

Kokeilin rakentaa myös vaaleamman kuvioblokin:

Op Art -vaikutteinen tilkkukuvio, vaalea

Kasarikuvioinen, muka musta-valkoinen kangas kaariympyrän sisällä (2. vasemmalta, keskimmäinen rivi) häiritsee, eikä sen vieressä oleva ”vihreä” kangaskaan näytä sopivimmalta.

Op Art -vaikutteinen tilkkukuvio, vaalea

Paljon parempi! Kaariympyräkuvio erottuu kunnolla. Tämäkään ei ole täydellinen (esimerkiksi oikean alanurkan lähellä oleva kirkas lehtimadonvihreä neljännesympyrä saattaa näyttää häiritsevältä), mutta uskon, että saan palaseni sommitelluksi tällaisiin kuvioihin.

Suunnitelmani on, että tilkkupinnan oikeassa alareunassa on vaaleinta ja vasemmassa yläreunassa tumminta. Sekä taustan että vihreiden kuvioiden vaaleusaste muuttuu alhaalta ylös. Vaikuttaa vaikealta! Saa nähdä, miten tämä onnistuu!

Töölön Tilkkupajassa 

Vein sini-vihreäsävyisen (no, se näyttäisi olevan eniten sinisävyinen), aitausmaisesti kuvioidun tilkkupinnan Longarm-tikattavaksi Töölön Tilkkupajaan:
 
Soile ja Töölön Tilkkupajan Longarm-tikkauspalvelu. Sinisävyinen tilkkutyö.

Soile mahtaa olla hyvillään, kun muistin yhdistää tilkkurivin taustakankaaseen looooivasti mutkittelevin saumoin.

Näin Pajalla käydessäni myös Tilkku et Tilkku –blogistin ihanan, karkkivärejä ja dramaattista mustaa Tiffany-kuvioon yhdistävän tilkkutyön valmiiksi tikattuna. Se oli hieno! Varsinainen tilkkupinta näytti upealta ja tikkaukset näkyivät kauniisti taustapuolella.

1 kommentti:

Soile Kivinen kirjoitti...

Takakankaan loivasti aaltoileva sauma ei vaikuta varsinaisesti tikkaukseen, mutta se lisää sen sauman kestävyyttä, kun se joustaa aavistuksen verran.

Terveisiä Tallinnasta,

T. Soile

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails