tilkkukukkatyynynpäällinen ja uusi alku.

Pitkä sana! Tilkkukukkatyynynpäällinen! No, pääsin tympimisen yli, vaikken edelleenkään ole innostunut tästä työstä. (Pitääkö minun muuten sanoa, ”ettei tymmi enää,” vai miten tympiä-verbi oikeasti taipuisi?)

Tilkkukukka on kunnialla kiinni taustakankaassa ja tein taustalle kullanväriset konetikkaukset. Palan ympärillä on kangaskaitaleet kehyksinä ja kokonaisuus on riittävän suuri, jotta voin ommella tästä 40cm x 40cm tyynynpäällisen.
 
Applikoitu tilkkukukka - tyynynpäällinen tilkuista vielä kesken

Kullanväriset tikkaukset lähikuvassa:

Applikoitu tilkkukukka. Koneella tehdyt koristetikkaukset läheltä

Olen tykännyt tosi paljon käsin ompelemistani etupistoista, joilla olen koristellut muistaakseni kaikki tilkkukukkakupongit tähän asti, mutta tähän kirjavaan taustakankaaseen en saanut etupistoja sopimaan. Vasta konetikkaus erottui taustasta tarpeeksi.

Voisin ommella tyynynpäällisen valmiiksi – minulla vain ei ole sopivan kokoista sisätyynyä. Kummallista! Tuntuu kuin olisin ostanut noin 15 miljoonaa sisätyynyä viimeisen kahden vuoden aikana, mutta yhtään kappaletta ei nyt ole jäljellä. (Paitsi ne lukuisat, jotka ovat kotona tyynynpäällisten sisällä.) Tämä jäi siis vielä kesken.

Ja aloitin aivan uuden työn kovalla innolla!

Minullahan on tilkkuystävältäni Lealta edelleen lainassa muovimallineet, joilla saa leikatuksi palat ”juopon polku” –tilkkutyöhön. En kehtaa sanoa, kauanko nämä ovat olleet lainassa. Juuri nyt en malta niitä palauttaa, sillä ryhdyin leikkaamaan musta-valkoisia/harmaita ja toisaalta vihertäviä kankaita mallineiden avulla:

Juopon polku -mallineella leikatut palat tilkkublokkia varten

(Onpa kummalliset värit.)

En aio tehdä juopon polku –työtä, vaan She Can Quilt –blogista löytämäni ”Mod Op” –mallin, johon alkuperäisen ohjeen on laatinut JuliePickles.

Minulla ei tietenkään ole valmiita ohjeita käytössäni, mutta katsoin kuvista, millaisia paloja tarvitsen. Ruutupaperilla vähän zoomailin, montako ja minkälaista palaa tarvitsen. Ompelinkin ensimmäiset jo, koska halusin ehdottomasti kokeilla She Can Quilt –bloggaajan helpolta ja yksinkertaiselta näyttävää tekniikkaa. Voisiko se toimia? Olisiko palojen ompelu todellakin helppoa ja nopeaa?

Juopon polku -mallineella tehty tilkkublokki

Kyllä oli! Ompelin 9 palaa noin 15 minuutissa, ehkä jopa alle. (Näyttävätpä ne kuvassa kalvakoilta.)

Vinkkinä siis neljännesympyröiden ompelutekniikka She Can Quilt'in tapaan.

Tarkastelin sitten mallin kuvioita tarkemmin ja huomasin, ettei neljännesympyrän taustakangas voi olla niin iso kuin mallineella leikattu. Tasoitin oikeanpuoleisen palan kokoon, jonka arvelen sopivaksi.

Juopon polku -mallineella tehty tilkkublokki

Aika paljon palaa pitää pienentää. Ehkä voin ottaa tämän huomioon jo leikkuuvaiheessa. Toisaalta ompelemista helpottaa, kun palan ”sakarat” ovat leveämmät.

Tämä on hieno 

Helsingin tilkkukilta Syyringillä oli syyskauden ensimmäinen kiltailta torstaina, ja meitä hemmoteltiin taidetilkkutöillä. Mettäsen Sirpa toi mukanaan unkarilaisia töitä, jotka olivat kai olleet Virroilla näyttelyssä. Saimme tutustua 29 taidokkaaseen työhön lähietäisyydeltä. Tämä oli ehdoton suosikkini:

Zsuzsanna Mészár: Applikoitu tiikeri

Zsuzsanna Mészár -niminen unkarilainen tilkkutaiteilija oli valmistanut pienistä kangaspaloista applikoimalla ja taidokkaiden konetikkauksien avulla näin todellisen näköisen tiikerin kuvan! Olen aivan mykistynyt. Tämä on hieno!

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Ootpa löytänyt kivan mallin. Odotan mielenkiinnolla lopputulosta. Juoponpolkujen ompelemista harjoittelin Vantaan killan järjestämissä tilkkutalkoista, mutta tuo leikkaaminen ilman mallinetta on todella työlästä. Taidan ilmoittautua seuraavaksi jonoon lainaamaan Lean työkalua.
Irma sanoi…
Tyynynpäälistä tuli hieno! Hyvät väit löysit siihen lopulta.
*VEKKI* sanoi…
On kiva kukkatyö. Hieno siitä tulikin. Tuo kaareva malli on myös tosi kiinnostava. Tiikerityö on aivan käsittämätön, miten jollain voi olla tuollainen taito.
Irma sanoi…
Kylläpä tuli virheitä edelliseen kommenttiini.Teimme eilen muuttokuormia 12 h ja ilmeisesti sen jälkeen eivät enää aivotkaan toimineet kuten ei jalatkaan:)
Kommennti uusiksi: tyynynpäällisestä tuli hieno ja hyvät värit löysit siihen lopulta.
Tilkunviilaaja sanoi…
Irman ensimmäinen kommentti oli riemastuttavan vrääin krjioituetu ja korjaus kertoikin syyn. Hauskat kommentit!
Irma sanoi…
Sinulle on tunnustus blogissani.
Satu sanoi…
Jotenkin olen AINA 'inhonnut' juoponpolku -blokkeja, varsinkin koneella ommeltuna. Käväisin katsomassa tuon linkin ja kylläpä näytti helpolta! Innolla odotan, miltä uusi tilkkupintasi näyttää ;o)
Lea P sanoi…
Kiva kun sait tuon "juopon" alkuun, siitä se sitten edistyy ja mallineilla ei ole kiirettä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.