tikkauksia ja tilkkuja.

Asettelin triojäätelöä muistuttavan, Töölön Tilkkupajan upeasti Longarm-koneella tikkaaman torkkupeiton eilen ompeluhuoneen makkarin lattialle.

Valo lankesi juuri sopivasti peitteelle, että tikkaukset näkyivät hyvin. Pakko oli ottaa vielä yksi kuva peitteestä ja tikkauksista:

Triojäätelön näköinen tilkkupeite tikattuna - Longarm-tikkaus Töölön Tilkkupajasta

Ja toinenkin kuva, missä tikkaukset näkyvät vielä lähempää:

Triojäätelön näköinen tilkkupeite tikattuna - Longarm-tikkaus Töölön Tilkkupajasta

Peite lepäsi lattialla syystä. Pinnistin kaiken aikaansaavuuteni äärimmilleen ja sain kuin sainkin tasoiteltua peitteen kanttaamista varten.

Mittasin ensin oikeaoppisesti peitteen keskikohdan esiin ja piirtelin siitä laskettuna yhtä pitkiä matkoja toiseen ja toiseen reunaan. Katselin näin tekemiäni tussimerkintöjä hetken ja totesin sitten, että tässä kuvioinnissa on tärkeintä ommella kantti suunnilleen tasaisen välimatkan päähän suorakaiteitten ulkoreunoista. Jos kuvioinnin ulkopuolella oleva kapea ”kehys” on välillä leveämpi ja välillä kapeampi, veikkaanpa, että reunakantti näyttää mutkittelevan, vaikka se olisi peitteeseen itseensä verrattuna viivasuora.

Reunat on nyt tasoitettu. Aika näyttää, tasoitinko väärin.

Toisenlaista tilkkupintaa 

Liuskekivet ja ruoho näyttivät eilen aamulla tilkkupinnalta:

Liuskekivet näyttävät tilkkupinnalta.

Tällaisesta kuvasta voisi inspiroitua tekemään tilkkutyön, mutta en minä. En ole päättänyt seuraavaa projektia vielä, mutta ainakaan en ole ajatellut seuraavaksi tehdä vihreä-harmaata työtä.

(Nyt kun olen näin kieltänyt, minulle käy varmaan juuri niin, että teen vihreä-harmaan työn…)

Kommentit

Todella loistava tuo peitto lattialla. Mahtavat tikkaukset. Oletko saanut jo kuvia näyttelystä, jossa kävit? Entä oma tilkkutyösi, joka oli näyttelyssä? Millainen se oli?
*VEKKI* sanoi…
Tosi kaunis tuosta peitosta tuli. Tikkaus on tosiaankin piste iin päälle. Ihana.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.