Friday, 10 August 2012

valmis: Jäätelökesä-tilkkupeite

Aloitin peitteen tekemisen tänä vuonna, joten tämä ei ole aivan oikeaoppinen ”Jotain valmiiksi joka kuukausi” –hössötysjuttu Maikin Tilkut -blogin tapaan, mutta valmis tämä kuitenkin on, elokuussa.

Tilkunviilaaja: Jäätelökesä-tilkkupeitto

Jäätelökesä-tilkkupeiton koko:
  • Leveys 145 cm 
  • Korkeus 200 cm. 
Tilkkupeitto on toteutettu kotoa löytyneistä kankaista (kangasvarastosta, stash). Vaaleat välikaitaleet leikattu Turun Kontti-kirppikseltä parilla eurolla ostetusta (vintage-)pussilakanasta.

Upeat köynnöskiehkuratikkaukset (jotka erottuvat ehkä selvemmin edellisessä postauksessani olevassa kuvassa) toteutti Töölön Tilkkupajan Soile.

Tilkunviilaaja: Jäätelökesä-tilkkupeitto, 145cm x 200cm

Suoralta näyttää! (Kerroin edellisessä postauksessani peiton tasaamisesta kanttausta varten.)

Peiton taustakankaana käytetty Äidiltä saatua (vintage-)pussilakanaa, johon on lisätty kissa-tiikerikangasraita, kankaat omasta varastosta (stash).

Jäätelökesä-tilkkupeitto, taustapuoli

Peitto on siis oikeaoppinen scrap quilt.

Kanttauksiin leikkasin täysvinoa kaitaletta Amy Butlerin iki-ihanasta kankaasta ja silitin sen kaksinkerroin. Kiinnitin kaitaleen kaksinkertaisena ensin nurjalle puolelle, sitten käänsin taitosreunan peitteen oikealle puolelle ja tikkasin koneella kiinni.

Tilkunviilaaja: Valmis Jäätelökesä-tilkkupeitto taiteltuna.

Pitäisin Jäätelökesä-tilkkupeiton itse – tykkään värityksestä, kankaista ja tikkauksesta ihan simona – mutta kotoa ei löydy tälle järkevää sijoituspaikkaa. Päiväpeitteeksi se on hiukan liian pieni ja torkkupeittoja meillä jo on. Kummityttöni haluaa tilkkupeiton ja hän on ollut hiukan kiinnostunut tästä peitteestä. Ehkä hän ihastuu nähdessään tämän ”elävänä” ja peite saa kodin.

7 comments:

Irma said...

Kaunis on kokonaisuudessaan. Tuon peiton alla luulisi olevan mukava köllötellä:)

Tilkkureppu said...

Kaunis on, kyllä saajan kelpaa! Onnistunut kokonaisuus!

Anita said...

Kaunis peitto! Saaja on varmasti iloinen :-)

Tintin Tarinat said...

Nimi on onnistunut: jäätelökesä. Se on kuin keväinen niitty, täynnä vasta puhkeamassa olevia kukkasia. Erittäin onnistunut rajaus ja väritys. Kanttaus, jonka teit, oli uusi jutti minulle. Hyvä idea. Korostaa tilkun heleitä värejä. Minä olen jotenkin onnistunut tekemään aina tummia peittoja, ehkä se johtuu siitä, että käytän pääasiassa mieheni vanhoja paitoja eikä hänellä ole yhtään mintunvihreää tai keltaista....

Soile Kivinen said...

Hyvää työtä olet tehny, ei repsota eikä lerputa. Ja värimaailma on just kuin jäätelössä.

Satu said...

Todellinen herkkutrio! Värit vaalenevat / tummenevat kivasti päätyihin päin. Tykkään!

Tiinatei said...

Raikas, kaunis peite! Tykkään noista pienistä tilkuista peiton ylä- ja alareunassa. Reunakaitale sopii hienosti!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails