nämä raidat virkistivät.

Raitahaasteen toinen viikko on alkanut. Tämän viikon teemana on ”luovuutta raitojen ja kaitaleiden parissa”. Teeman innoittamana esittelen kaksi projektia, jotka saivat kaipaamansa virkistyksen musta-valkoraidallisesta kankaasta.

Vuoden 2019 loppupäivinä innostuin laatimaan tilkkupeittoa Bento Box -blokeista. Käytin projektiin yhden valmiiksi väritetyn batiikkikaitalepakkauksen, jota täydensin omista varastokankaistani leikatuilla kaitaleilla.

Inspiroiduin kaitaleista – Raitahaasteen tämän viikon teemaan sopiva havainto – ja ompelin ja leikkelin blokit melko nopeasti. Sommitteluvaiheessa petyin, kun tilkkupinnasta ei tuntunut tulevan niin kiva kuin olin odottanut. Tilkkupinta näytti mielestäni ”massalta”.

Onneksi oivalsin, että voisin lisätä blokkien väliin kaitaleet, jolloin massamaisuus vähenisi. Ja vielä enemmän onneksi tilkkuystäväni Soile ehdotti, että valitsisin musta-valkoraidalliset kaitaleet.
Lopulta Valpas mieli -tilkkupeitto sai jopa nimensä raitojen innoittamana: Valpas mieli -ilmaisu on tuttu Lasten liikennelaulusta, ja liikennelaulu tuli tietysti mieleen raidallisesta suojatiestä, mikä tuli mieleen raidallisista välikaitaleista.
Hieman aiemmin vuonna 2019 päädyin ompelemaan tietyn kokoista tilkkutyötä. Järvenpään Tilkkurata-tapahtumaan oli tilattu 90 cm x 90 cm -kokoisia tilkkutöitä ja päätin kerrankin ommella medaljonkityön.

Jostain syystä valitsin työhön musta-valkoraidalliset kaitaleet erottamaan värikkäitä osuuksia toisistaan. Tilkkupinta totisesti terävöityi sillä valinnalla.
Lopuksi kanttasin työn samalla raitakankaalla.
Harmillista, ettei Sammakkoprinssi-seinätekstiili vielä koskaan ole päässyt näyttelyyn, sillä Tilkkurata-tapahtuma peruttiin kaksi kertaa. Seuraavat tilkkupäivät ovatkin Vaasassa, jonne toteutetaan sitten kokonaan eri näyttelyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.