orvon kukka?

Onko Orvokki-niminen tilkkupussukkani kuin orpolapsi, jonka joku on häätänyt lumeen ja kylmään?


Vastaan: ei ole. Toki kuvassa näkyy lumipeitteinen, orvon kukaksikin nimitetty orvokki, mutta Orvokki-pussukka pääsi heti kuvauksen jälkeen sisään lämpimään eikä sen tarvinnut mennä ulos ennen kuin siellä oli paljon kivampi ilma! Tällainen:


Ompelin Orvokki-vetoketjupussukan tilkuista, jotka olin järjestellyt väreittäin laatikoihin. Käytin toiselle puolelle keltaisia ja mustia tilkkuja ja toiselle puolelle enimmäkseen violetteja ja vain vähän keltaista.

Keltasävyisen pussukkapinnan keskivaiheille sattui erityisen musta tilkku, jota päätin vaalentaa tikkauksella. Tilkku tarjosikin sitten muotonsa koko tikkauskuviolle.


Toisella puolella ei ollut vastaavanlaista tilkkua, mutta kolmiomaisista paloista ideoin kulmikkaan spiraalikuvion. Taaimpana on kolmas tikattu tilkkupinta, joka tulee toiseen pussukkaan. Jos haluat tietää, miten spiraalikuvio ommellaan, tutustu ohjeeseeni ”Näin tikkaan useamman spiraalin”.

Näppäsin kuvan vielä keskeneräisen pussukan vuorista, koska kangas on minusta niin kivaa:


Orvokki-pussukka valmistui jo eilen, mutta valo oli illalla pihassa jo niin sinistä, etteivät sen värit toistuneet kuvassa oikein.


Siksi otin tänään toiset valmistujaiskuvat. Tässä on paljon paremmat värit (vaikka toisaalta rajasin kuvan typerästi niin, ettei pussukka näy kokonaan)!


Tohdin lisätä vielä toisen lumisen kuvan, koska olette jo nähneet, ettei Orvokkia ole hylätty hankeen.


Orvokki-vetoketjupussukka on Avoin-mallistoa ja aika pieni:

  • Leveys ylhäältä noin 19 cm 
  • Korkeus noin 14,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 6,5 cm.

Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Saitte näköjään sinne eteläänkin lunta. Tänne Suomi-mamman lantion korkeudelle sitä tuli reilut 10 cm. Tosi kivan Orvokin olet tehnyt. Tykkään kovasti sen väreistä ja olen samalla tavalla hakenut tikkauskuvion yhden työssä olevan tilkun avulla.
Tilkunviilaaja sanoi…
Lumi tuli ja onneksi meni saman tien! Kiitos, kiva että tykkäät Orvokki-pussukasta!
Marle sanoi…
Ihan on orvokin oloinen!
Tilkunviilaaja sanoi…
Piti vielä siitä kirjoittaa tässä, että yleisimmät orvokkivärit ovat violetti ja keltainen. Niin että ilmiselvä nimivalinta siinäkin mielessä. :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?