sopivista väreistä ja kankaista.

Olen jo ehkä viisitoista kertaa maininnut, että ompelen parhaillaan economy block -nimisiä tilkkublokkeja jäännöstilkuistani. Osa tilkuista on kyllä niin pieniä, etten pysty leikkaamaan niistä kuin blokin keskineliön. (Ja osa on niin pieniä, ettei niistä leikkaa edes sitä.) Malli kuitenkin vaatii, että tumman- tai vaaleanharmaan kierroksen jälkeen blokkiin tulee vielä nurkkakolmiot samaa kangasta kuin keskineliö.


Olen ratkaissut ongelmani etsimällä nurkkakolmioiksi kankaat, jotka ovat suunnilleen samaa tummuusastetta kuin keskineliö, ja tietenkin suunnilleen samaa väriä myös.


Mustanpuhuvia keskineliöitä komppaamaan löytyi kangas, joka sopi kolmeen eri kankaaseen. Neljänteen tummaan neliöön löysin vielä paremmin sopivan täydennyskankaan.


Huomaatteko myös, että menin vipuun keskimmäisen harmaan kanssa? Valitsin ihan liian vaalean täydennyskankaan, ja nyt nurkkaneliöt eivät kunnolla erotu keskineliötä kehystävistä vaaleanharmaista kolmioista. Aijai!

Leikkasin muutamia keskineliöitä myös kuponkityyppisestä kankaasta, jolle on pakkokin löytää täydennyskangas jostain aivan muualta.


Etsin komppaavan kankaan miettimällä, mikä väri kupongissa on hallitsevin ja mikä toiseksi hallitsevin. Sitten selailin kangasnyyttejä ne värit mielessä. En yrittänytkään saada kuvioita sopimaan, värit vain.

Noille parille muulle kankaalle etsin täydentäjiksi kankaat, jotka näyttivät nopealla vilkaisulla suunnilleen saman oloisilta. Ihan fiiliksellä poimin!

Sitten vähän rummunpäristyksiä … ratatata…

Ta-daa! Yksi tilkkuja täynnänsä ollut, iso kassi on melkein tyhjä nyt! Siellä asustavat enää muutamat ei-tilkkukankaat, jotka löytyivät tilkkujen seasta. Kun löydän niillekin sopivan säilytyspaikan, voin piirtää uuden rastin tilkkutyöbingooni.


Minulla on tilkkutyöbingossa nimittäin ruutu, jossa lukee: ”Tyhjennän yhden jäännöspalakassin”. Vaikkei kassi ole vielä tyhjä, pidän tätä jo melkoisena onnistumisena!

Kommentit

Helena sanoi…
Niin ne kangastilkut vähenevät, kunnes tulee asiaa kangaskauppaan...Olet löytänyt sopivia tädennyskankaita.
Kirstikki sanoi…
Olen mielenkiinnolla seurannut useasti kirjoituksiasi. Niistä oppii uusia juttuja. Niin kuin nytkin, ettei kankaiden tarvitse olla pakasta vedettyjä sävysävyyn. Ihania töitä tulee ja ehkä kiinnostavampiakin pikku tilkuisa. Kiitos sinulle!
Tilkunviilaaja sanoi…
Tilkut vähenevät, mutta jotenkin oudosti niin, ettei vähenemistä havaitse. Ja kankaita tulee kyllä hankittua enemmän kuin ehtii ommella...
Tilkunviilaaja sanoi…
Voi, kiitos! Kiva kuulla! En osaa ajatella, että valitsisin tietyt kankaat tilkkutyöhöni etukäteen. Voin kyllä poimia kankaita, mutta lopulta päädyn käyttämään myös muita kuin ensin valitsemiani...
Raija Niemilä sanoi…
Bravo! Kohta siis bingokahvit saavutettu! Jään aina katselemaan sinun tilkkuvalikoimaasi. Yksi luxus kissa-kangas ihastutti erityisesti.
Tilkunviilaaja sanoi…
Noo, näyttää kyllä siltä, että ennen bingokahveja juon useat muut kahvit. Ja tilkkuvalikoimaa ihmettelen välillä itsekin. Olen lähinnä hillitön keräilijä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?