vaikka mitä väriä.

Punaisten ja sinisten economy-blokkien jälkeen tartuin vihreisiin tilkkuihini, jotka olin seitsemänpäiväisessä projektissa koonnut yhteen laatikkoon. Tottahan minulla on vihreitä tilkkuja muuallakin, sillä kaapista löytyy jäännöspalasäilytin jos toinenkin, mutta laatikko on ainoa järjestelty paikka. Sieltä oli hyvä selailla esiin riittävän isot tilkut, joista leikata keskineliöitä ja/tai reunaan tulevia kolmioita (jotka ensimmäisessä leikkuuvaiheessa ovat neliöitä nekin).

Ensimmäiset blokit olivat yllättävän sinisävyisiä ollakseen vihreistä tilkuista ommeltuja.


Seuraava valmistuserä oli aidomman vihreä.


Viimeinen vihreä erä:


Punaiset, vihreät ja siniset blokkini ryhmäkuvassa:


Vihreiden economy-blokkien sivutuotteena syntyi jokusia aika pieniä tilkkuja, joista kokosin kaksi aika kivaa tilkkupintaa. Nämä odottavat päätymistä tilkkupussukoiksi:


Seuraavaksi otin esiin keltaiset tilkut ja leikkasin muutaman blokin verran neliöitä. Ja mitä sitten tein? Jostain syystä jätin ne odottamaan ompelua ja siirryin leikkaamaan violetteja tilkkujani.


No, osa näistä on kyllä sinisiäkin.

Olin tässä vaiheessa nostanut pienimmät keltaiset tilkkuni ompelupöydälle odottamaan, että ompelisin niistä tilkkumosaiikkeja. Päätin yhdistellä jokaisen pienen keltaisen johonkin mustanpuhuvaan palaan. Taas olivat tilkut hyvin hollilla, koska olin koonnut kaikki mustat yhteen laatikkoon!

Alkaa tuntua, että tilkkujen järjesteleminen väreittäin voisi olla hyväkin idea. Siis kaikkien jäännöspalatilkkujen lajitteleminen värin mukaisiin laatikoihin. Hmmm…

Tällaisia tuli kelta-mustista paloistani. Löysin yhdestä epämääräisestä pikkulaatikosta vielä raidallisia blokkeja, jotka ompelin monta monituista vuotta sitten. Niissä oli keltaista mukana, joten otin niitä paloihini mukaan.


Yhtäkkiä huomasin, että keltaiset economy-blokit olivat vielä ompelematta. Surautin leikkaamani yhdeksän blokkia valmiiksi miltei tuossa tuokiossa. Kokeilin ryhmäkuvassa yhdistellä keltaisia vastaväriinsä violettiin.


Värisommitelma ei erityisesti miellytä minua! Ainakaan näin en tule niitä sommittelemaan tilkkupintaan sitten kun se vaihe on käsillä. Sen sijaan violetti ja keltainen toimivat oikein hyvin yhdessä epämääräisinä tilkkupaloina:


Näistäkin paloista tulee ennen pitkää tilkkupussukka. Tai tilkkulaukku tai -kassi tai jotain.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
IHANIA , MINUSTA KELTA VIOLETKIN NELIÖT TOSI VIRKISTÄVIÄ. RAKASTUIN VAHVOIHIN VÄREIHISI !! Aune

Tilkunviilaaja sanoi…
Tosi kiva kuulla, Aune! Taidat tykätä keltaisesta erityisen paljon?
Shannon sanoi…
Love these!! So colourful and joyful! Super thrilled all those sorted scraps are inspiring this fun quilt!
Tilkkureppu sanoi…
Minunkin mielestä on ihan ok, kun on monta väriä, tulee niin kivan näköistä ja värikästä!
Tilkunviilaaja sanoi…
Gee thanks, Shannon! I've been inspired to create economy blocks, and ALSO those small surfaces which I turn into zipper pouches. So double the inspiration!
Tilkunviilaaja sanoi…
Varmaan tilkkupinnasta tuleekin monivärinen, mutta ehkä laitan liilan sijaan jotain sopivaa vihreää tai oranssia lähemmäksi keltaisia blokkeja.
Tiinatei sanoi…
Niin paljon värejä, mutta silti rauhallista. Mitenköhän sen teit?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.