näen violettia.

Heti huomaa, mistä tulevan vetoketjupussukan tilkkupalat ovat peräisin:


Tilkkupalat ovat tietysti jääneet ylitse siitä, kun ompelin muista tilkkutöistä yli jääneistä paloista neliöitä tilkkupeittoon! Voisin vielä tehdä uusia juttuja tilkuista, jotka jäivät ylitse pussukasta, jonka ompelin ... huh! Tiedätte varmaan, miten tämä kuvio menee. Jäännöspaloja on aina yli kaiken tarpeen.

Tässä tasoitetut pussukkapalat näkyvät paremmin:


Pussukkaparka on ollut tässä tilassa monta päivää. En ole ehtinyt ompelupisteeseeni lainkaan, mutta onneksi yksi tilkkuystävistäni on ollut aikaansaava, joten minulla on sentään näyttää jotain edennyttä:


Soile tikkasi kiehkuroita jäännöspalaneliöistä ompelemaani tilkkupeittoon. Eivätkö tikkauskuviot näytäkin ylen viehkeiltä tuossa kuvassa?!

Tikkaus kruunaa tilkkutyön. (It is not a quilt until it’s quilted.) Jos ehtisin, voisin tehdä uusia tilkkutöitä aina sillä aikaa, kun edellinen tilkkupintani tikkautuu kauniiksi Töölön Tilkkupajassa tikkausmestari Soilen kätösissä. Nyt on vain ollut muuta tekemistä kuin ompeleminen. Voitteko kuvitella?!

Hei, muistutan vielä, että huokeita ja nostalgiskuosisia tilkkukangaspakkauksia on myynnissä vain rajoitetun ajan Töölön Tilkkupajassa, Vänrikki Stoolin katu 10:ssä. Käy hakemassa omasi! Samanlaisia valmiiksi sommiteltuja kangassettejä et saa mistään muualta!

Kommentit

Helmis sanoi…
Upea peitto, kerta kaikkiaan kaunis!!

Tunnen paremmin asiaa neulepuolelta ;). Lankaa jää aina ja joka työstä, sitten tehdään jämälankatöitä (joihin toki pitää aina ostaa vähän uuttakin lankaa) ja taas jää jämälankajämiä, joista jämäillään maailamn tappiin asti.
Minä kun vielä oikeasti rakastan kaikkea jämälanka-aiheista, sukista peittoihin.
Harvoin raaskin edes käyttää jotain jämälankanöttöstä ihan kokonaan (vaikka se olisi tavoite alunperin), koska vaikkapa seuraava jämälankapeitto voi kaivata juuri tuota ja tuota jämälankaripausta pisteeksi iin päälle :D. Ihan kuin uusia jämälankoja ei tulisi koko ajan lisää - ainakin kotitarpeiksi :).
Unknown sanoi…
Kaunis tikkaus ja kontrasti kuvioissa.
Tilkkureppu sanoi…
Hienon tikkauksen Töölön Tilkkupaja on peittoon löytänyt! Upea peitto!
Tiinatei sanoi…
Hyvältä näyttää niin pussukka kuin peittokin. Ja kun on kyse violetista, en voi muuta mieltä ollakaan.
Saija sanoi…
Kyllä, tikkaus niiiin makee!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.