valmis vetoketjupussukka.

Sain eilen valmiiksi punaisista jäännöstilkuista kokoamani tilkkupussukan. Annoin sille nimen Diana.  


Diana-nimi tuntui luontevalta, sillä puoliympyrämäiset tikkauskuviot näyttivät aivan D-kirjaimelta ja kun ompelin sen oikealle puolelle pystysuoria tikkauksia, pintaan muodostui vähän kuin teksti ”DI”. DI-nimeä en sentään tohdi antaa pussukalle, vaikka olenkin sitä mieltä, että insinöörit ovat Suomen selkäranka. Prinsessa Dianan nimi lyhennettiin Di, joten pussukan nimi on siis Diana.


Tällä toisella puolella on kapeista, noin 2,5cm leveistä kangassuikaleista ompelemani tilkkulasagnepinta ja myös muita tilkkuja ja tikkaukset kulkevat vaakaan, pystyyn ja vinoon, mutta suunnilleen tasaisina raitoina kuitenkin.

Diana-vetoketjupussukan vuori on punaista tähtikuvioista kangasta, jota jäi ylitse kootessani taustakappaletta uusimpaan, jäännöspalaneliöistä ompelemaani tilkkupintaan. Sisätaskussa on viimeinen Tilkunviilaaja-merkki tätä kirjasinlajia. Uuden erän merkit eivät valitettavasti näytä yhtä hyviltä.


Näytänpä pussukan sisäosan vielä vähän paremmin:


Tällä kertaa pohjaan ei onneksi osunut kaikkein hauskimpia tilkkuja.


Tasoittelin tikkaamani tilkkupinnat yläreunasta hieman alareunaa kapeammiksi ja viistin hiukan liian paljon, jotta vetoketjun päihin ompelemani kangaslipareet näkyisivät ihanteellisen verran. Yleisvaikutelma on onneksi silti siisti.


Ompelin pussukan tilkkupinnat punaisista tilkuista, jotka olivat liian pieniä käytettäviksi punaisissa jäännöspalaneliöissä. Tilkkuja kyllä jäi vielä – voisin ommella pari, kolme vastaavaa pussukkaa lisää, mutta taidan seuraavaksi ommella jotain muuta.

Tilkkupinnat on tikattu kiinni collegejersey- ja tikkausvanupalaan. Pussukka on mukavan napakka. Sen mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 26cm
  • Korkeus noin 17cm
  • Pohjan leveys noin 6cm
  • Pussukassa on 25cm pitkä vetoketju
  • Kantolenksu on ommeltu 43cm pitkästä, 6cm leveästä kaitaleesta. Diana-tilkkupussukka on siis Street-mallistoa.
Kissa tykkäsi auttaa minua – se harjoitti söpöysgeneraattorin ammattiaan hartiavoimin:


Katsokaa ja ihailkaa, miten avulias se on!

Työskentelytilamme (makkarin) lattia oli eilen siistinä, sillä kuten ylemmästä kuvasta voi päätellä, sänky oli sijattu (Kissan alla näkyy Pelkkää hyvää –tilkkupeitto, joka on meillä päiväpeittona) ja alemmasta kuvasta näkee, että vielä edellisenä päivänä lattian valloittanut tilkkupeiton taustakappalepinta oli taiteltuna ja pinossa.


Vien tilkkupinnan ensi tilassa Töölön Tilkkupajan tikkkauspalveluun, mestaritikkaaja Soilen kaunistuskäsittelyyn!

Linkitän tämän Bambin maanantai-inspiraatiosarjaan - jag ska länka till Bambis ”Visa och berätta  måndag” listan på http://bambisyr-evaj.blogspot.fi

Toivottavasti moni inspiroituu ompelemaan kauniita vetoketjupussukoita. Niitä ei voi olla liikaa! (Paitsi jos kysyy mieheltäni.)

Kommentit

Unknown sanoi…
Suloinen pussukka ja uinuileva kissa.
evaj sanoi…
Tack för den INSPIRATION du ger oss idag på Visa och Berätta måndag och din länkning dit!!Bambikramar
Poutapilvi sanoi…
Niin sievä ja minun lempivärinen pussukka. Ihastuin oitis!
Schulz Family sanoi…
Love it, I can see the cat is thrilled
Tilkku & Tilkku sanoi…
Kumpihan noista nyt on kauniimpi ja kissa vai pussukka. Tykkään molemmista.
Tiinatei sanoi…
Oikea namupala pussukaksi. Jännityksellä odottelen, mitä Soile loihtii tilkkupintaasi.
Catarina C sanoi…
Jättesöt necenssär1
Marle sanoi…
Kaikki pussukat olivat niin superhienoja, kun oikein livenä näin. Hauskoja tikkauksia ja pirteitä pintoja. Kisu on söpö.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.