mielipiteet jakaantuvat nyt.

Kyselin muutama blogikirjoitus sitten mielipiteitänne jäännöspalatilkuista kokoamani tilkkupinnan värityksestä. Esittelin punaista tilkkublokkikierrosta sini-violetin keskiosan ympärillä.

Osa teistä oli ihan että jees, ja sitten mielenkiintoisesti oli teitä sellaisia, jotka piditte punaisia tilkkublokkejani liian lämminsävyisinä sopiakseen viileään (ja kenties tyylikkääseen) keskiosaan.

Pohdin kommenttejanne ja ymmärrän teitä, jotka ette niin viehättyneet punaisesta kierroksesta. Joudun silti jakamaan mielipiteet. Sini-violetin keskiosan ympärille tulee kuin tuleekin punaisia tilkkuja. Tosin lisään viileiden ja lämpimien tilkkujen väliin niin sanotun hajuraon, näin:


Hajurako tulee toisaalta sen takia, että moni epäröi punaisia tilkkujani, toisaalta siksi, että tilkkupinta näytti jäävän vähän pieneksi muuten.

Välikaitaleita ei oikeasti vielä ole edes leikattuina saati ommeltuina, vaan asettelin vain kankaan näiden tilkkujen alle.


Sinnikkääseen, perustelluista vastalauseista piittaamattomaan punaisen suosimiseeni on kaksi syytä:

  • Teen tätä tilkkutyötä jäännöspaloista. En siis ole voinut valita käyttämiäni kankaita vapaasti, vaan olen käyttänyt juuri niitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Valitettavasti punaiset kankaani ovat järjestään sävyltään lämpimähköjä! Siksi näin.
  • Tilkkutyö edustaa Tilkunviilaajaa. Minulle on ominaista, että teen ”rohkeita” kangas- ja värivalintoja –klassisempaa estetiikkaa löytyy muiden töistä.

Huom, en ole ollenkaan pahoillani siitä, että mielipiteitä oli sekä punaisen puolesta että vastaan! Oli kiva, että niin monet vastasivat ja erityisesti että sellaisetkin vastasivat, jotka epäilivät punaisten sopivuutta. Olen pohtinut tätä sommitelmaa paljon enemmän kuin yleensä enkä vain suin päin törsinyt paloja paikoilleen.

Punaisten jäännöspalojen jäännöspaloista syntyi vielä tilkkupintaa. Teitä ei yllättäne, että punaisten joukkoon eksyi myös sinisiä paloja sekä vihreä, keltainen ja musta tilkku.


Vielä kun olisin osannut rakentaa tilkkupinnat niin, että ne levenisivät ”alaspäin” (ajattelemaani alas-suuntaan siis) eivätkä kapenisi!

Olipa kiva välillä tehdä sommitelmia pikkutilkuista! Tämä on ihan hauskinta! Onneksi osaan tehdä tällaisista tilkkupinnoista pussukoita eikä sentään tarvitse koota tilkkupeittoa näin pienistä paloista.

Kommentit

Irma sanoi…
Hyvä sinä ja hyvä että olet rohkea ja teet mitä tahdot, niin minäkin tekisin:) Nyt olen myös rohkea ja kysyn että oletko varma mustasta kaitaleesta. Jotenkin näyttää silmääni paremmalta ilman sitä:)
Hannele sanoi…
Jaetaan nyt sitten lisää mielipiteitä: minusta taas tuo musta sopii hyvin ja muuttaa oleellisesti sitä alkuperäistä asettelua josta keskustelu alkoi :D Mutta pääasia on - kuten Irmakin tuossa edellä totesi - että työstä tulee sinun makusi mukainen.
Perhoneito sanoi…
Mä kans komppaan, että tilkkupinta oli parempi ilman sitä hajurakoa. Mutta muuten kyllä ihailen sun runsasta värien käyttöä!!
Unknown sanoi…
Mielenkiintoista nähdä peitto sitten valmiina, millainen on vaikutelma silloin. Nyt punaisista muodostuu ikäänkuin iso reunus ja katseeni kiinnittyy kyllä vain siniliilaan keskiosaan. :)
Tilkku & Tilkku sanoi…
Punaiset reunat näyttää hyvältä peitossa kaitaleen kanssa tai ilman. Minun mielestäni paremmalta ilman hajurakoa kuitenkin, mutta kaikissa tapauksissa peitosta tulee upea.
Kati sanoi…
Sinun tilkkupintasihan pitää olla juuri sinun tekemäsi, se on selvä! Ei kukaan muu osaa yhdistellä kirjavia tilkkuja yhtä hyvin, siitä voit olla varma. Hieno tulee, voin sen myöntää :) vaikka vierastinkin punaisia.
Tiinatei sanoi…
Hajurako on hyvä idea!
Satu sanoi…
Olen iloinen, että päädyit pitämään punaisetkin blokit peitossa, mielestäni ne tuovat mukavasti vivahdetta! Ja idea hajuraosta on loistava!!
Marle sanoi…
Hieno ja ihan Tilkunviilaajamainen siitä tulee.
Schulz Family sanoi…
I love the grey - but then I am a huge fan of grey and like to use it lots in quilts
Kyllä on loistava työ. Värikylläinen. Keväinen. Raikas.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.