tähtiä tai jotain.

Minulla ei juuri nyt ole meneillään vääjäämättömästi etenevää tilkkutyötä, pikemminkin välitöitä tai silloin tällöin edistettäviä töitä. Esimerkiksi nämä kavalasti helpoilta vaikuttavat tilkkublokit etenevät välillä, pari blokkia kerrallaan:


Paloja on tosi helppo ommella, mutta pitää olla tarkkana, että kolmiot tulevat palasiin juuri oikein päin. Siksi blokkimalli on kavala.


Niin sitä löytyy Tilkunviilaajankin kangasvarastoista vaikka minkälaista ruskeaa tai ruskeaksi luokiteltavaa kangasta. (Esimerkiksi ylemmässä kuvassa yksi kankaista on selvästi violetti, mutta olen luokitellut sen ruskeaksi.) Osan näistä voitin FinnQuiltin tilkkutyökilpailussa (Tilkkutexin lahjoittama sarjan toinen palkinto), mutta olen näköjään ostanut itsekin ruskeita ja/tai ruskehtavia kankaita. Ihmettelen tätä kyllä! Luontevimmin ostan kirjavia ja kirkasvärisiä kankaita, niin kuin ehkä olette jo huomanneet.


Kuvassa kaikki paitsi kaksi tähän mennessä valmistamaani eräänlaista tähtiblokkia. Pinta näyttää kuvassa aika mielenkiintoiselta ja vähän kivaltakin, mutta elävänä, silmillä katsottuna se jättää toivomisen varaa, ainakin toistaiseksi. En ole ihan tyytyväinen siihen, miltä tämä tilkkupinta alkaa näyttää! Yhyy.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Long time no seen. En muistanutkaan että meillä oli tämä työ kesken, minulla ihan jopa aloittamista vaille valmis. Sinä vasta vaiheessa. Voipa olla että liikut väärällä värivyöhykkeellä.
Helena sanoi…
Kiva nähdä, että joku muukin tekee tähtiblokkia. Itse sain keskiosan valmiiksi ja nyt värkkäilen reunakaitaleita. Huomasin kyllä, että vinoon leikatut kankaat eivät olekaan niin helppoja. Laitan kuvia omasta peitosta, kunhan reunat valmistuvat.
Saija sanoi…
Etenkin tuo tumma pää näyttää kivalta! Hyvä siitä tulee :)
Tilkku & Tilkku sanoi…
Tietämättäsi omistamistasi ruskeat kankaat näyttävät minun silmissäni oikein hyvältä tilkkupinnalta. Edellisen postauksen matkalaukkujen nimilaput ovat kivan värikkäitä.
Unknown sanoi…
Tummassa pinnassa tähdet erottuvat selkeämmin, kontrasti on sopiva.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.