sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

tilkkutyötä.

Ompelin eilen kahta tilkkutyötä ja edistyin niissä. Ensin sain leikatuksi punaisista jäännöspaloista ompelemiini pussukkapintoihin sopivan kokoiset vanu- ja collegejerseypalat, että pääsin tikkaamaan. Kuvassa ensiksi tikkaamani pinta, ja toinen tilkkupinta on vasta hakaneuloilla kiinni vanussa:


Sain myös toisen tilkkupussukkapinnan tikatuksi. Tähän ei tullutkaan pelkkiä suoria tikkauksia. Näin sinisessä tilkussa puoliympyrämuodon ja ajattelin spiraalin sijaan tikatakin puoliympyrää varjotikkauksena. Reunoissa on pystysuoria tikkauksia.


Vielä näytän, miten yhdistelin kolme tilkkublokkia jäännöspalaneliöistä tekemäni tilkkupinnan taustakappaletta varten:


Palassa on punaista, sinistä ja violettia sekä samaa tummanharmaata, mitä peiton paraatipuolellakin on. Enköhän saa tämän sointumaan niiden muiden taustakappalekankaiden kanssa – ellen muuten niin väkisin.

Hyvin sain vältellyksi isojen kangaspalojen tasoittelemista ja yhteen ompelemista. Puuh, se se vasta on työlästä tilkkutyötä! Oikeaa työtä siis!

3 kommenttia:

Päivityksiä kirjoitti...

Hauska tuo puoliympyrätikkaus!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Kivat tikkaukset ja kaunista pussukkapintaa.

Marle kirjoitti...

Hienoja pussukkapintoja. Molemmissa hyvät tikkaukset. On se vaan jännä, miten paljon hienonmäksi nuo tilkkupinnat muuttuu tikkauksen jälkeen. Tasoittelu on tyhmää ja siksi pyrin tasoittamaan jokaisen blokin heti kun se on valmis.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails