tilkkujen matka pussukkapinnaksi.

Ompelin tilkkupeittoon päällisen jäännöspalatilkuista ja tartuin tällä viikolla violetteihin vielä jäljelle jääneisiin tilkkuihin. Ompelin niitä melko suunnitelmattomasti yhteen eri tavoin ja silitin välillä.


Olin siinä jäännöspalaneliöitä valmistaessani jo leikannut joistain violeteista jäännöspaloista noin 2,5 cm leveitä suikaleita ja ompelin nyt niistä tilkkulasagnepinnan. Siitä tuli aika matala, joten jatkoin sitä muilla tilkuilla niin että sain kappaleesta noin 20cm korkean.


Sain lopulta tarpeeksi monta tarpeeksi korkeaa tilkkupalaa, joista saisin kaksi tilkkupintaa pussukkaan. Asettelin ne ompelupöydälle ja täydensin leveyttä vielä yhdellä kaitaleella. Palat odottivat pöydällä kaksi päivää, että pääsin niitä ompelemaan yhteen.


Tänään ompelin nuo muutaman hassun sauman ja kas, pussukan tilkkupinnat olivat yhtäkkiä valmiit. Näihin tulee vihreä vetoketju (koska se on varastoissani olevista 25-senttisistä vetoketjuista sopivimman värinen).


Hämmästytin itseni ja leikkasin saman tien näille vanu- ja collegejerseypalat taustalle. Rupesin siis saman tien tikkaamaan näitä! Ihme! Yleensä vatuloin tässä vaiheessa parikin päivää.

Ensin piirsin traktoritilkun mukaan vähän kuin pilvikuvion tai puhekuplan reunat. Ompelin piirrosviivaa pitkin ja sen jälkeen varjotikkauksena koko pussukkapinnan poikki.


Huomasin, että pilvikuvion ompeleminen on työlästä. Helpotin toisen tilkkupinnan tikkaamisurakkaa ja toteutin yksinkertaisemman ympyräkuvion. Näitä on nähty mutta nämä toimivat kivasti.


Husqvarna-merkkinen ompelukoneeni tekee moitteetonta jälkeä ja voin valita alalangan värin vapaasti. Puolassa sattui olemaan kirkkaanpunainen lanka, ja tikkaus näkyykin tilkkupinnan nurjalla puolella selkeänä.


Onko jäännöspalaneliöiden ompelemisen jälkeinen jäännöspalakasa huvennut nyt kun tein pari tilkkupintaa vetoketjupussukkaa varten?


Tässä on mukana vähän muitakin jäännöspaloja, mutta violetteja tilkkuja on edelleen rutkasti. Vaikka kuinka moneen tilkkupussukkaan.

Leikkasin isoimmista paloista jo näitäkin:


Teen lisää matkalaukun nimilappuja kunhan kerkiän.

Kommentit

Unknown sanoi…
Voi ihanuutta, siinähän tuleekin jälleen kaunis pussukka. Vihreä vetoketju on oivallinen valinta.
Poutapilvi sanoi…
Suloisia kankaita silpuissasi on. Ja niin minun värisiä nuo lilat. Viehättävä pussukka tulossa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.