pientä kivaa.

Leikkelin loputtomista jäännöspaloistani tilkkuja matkalaukun nimilappuja varten. Itselläni on toki vain pari matkalaukkua – en siis tarvitse kymmenittäin nimilappuja omaan käyttööni. Sen sijaan ompelen näitä toiveikkaana, että saan muutaman myydyksi tulevassa Siivouspäivän Pop-up-storessa Töölön Tilkkupajassa.


Leikkasin näitä aika isoista jäännöspaloista, mutta siinä selatessani löysin monta tilkkua, joista sain eri kätevästi kapeaa kaitaletta mini-tilkkulasagneen. Ehdin jo ommellakin sen:


Tästä tulee osa vetoketjupussukkaa. Leikkaan sen kahteen palaan ja käytän toisella ja toisella puolella. Selailemassani jäännöspalapinossa näytti olevan valtava määrä pieniä tilkkuja, joilla nämä lasagnepalat voi täydentää.

Ehdin leikata matkalaukun nimilappuratkaisuun tarvittavia vanupalojakin. Vanun leikkeleminen ei tee hyvää leikkuualustalle, joten leikkasin nämä vanupalat joutilaiden mini-leikkuualustojeni päällä. Tällaiseen ne ovat juuri onnen omiaan!


Muutama matkalaukun nimilapun alku odottaa silittämistä (oikeanpuolimmaisin pino), muutama odottaa oikeinpäin kääntämistä ja yksi odottaa purkamista, sillä ompelin tietysti yhden näistä nurja puoli oikeaa vasten.

Nämä työvaiheet ovat tosi kivoja, mutta nimilappuihin olennaisesti liittyvän kiinnityslenkin leikkaaminen, taitteleminen ja ompeleminen on vähän tylsää. Sitä tarvitaan vieläpä aika paljon.


No, joka tapauksessa suurin osa matkalaukun nimilapun valmistamisesta on kivaa! Tykkään myös siitä, kun saan erän valmiiksi. Pino näitä näyttää todella hauskalta ja houkuttelevalta! Silloin sitä ihan toivoo, että itsellä olisi valtava määrä matkalaukkuja ja voisi kiinnittää jokaiseen erilaisen nimilapun.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Kauniita matkalaukun nimilappuja tulossa!
ukm sanoi…
Millä hinnalla myytte niitä?
Poutapilvi sanoi…
Lystikkäitä nimilappuja onkin työn alla. Sitä voisi vaan matkustella ja käyttää joka kerta eri nimilappua!
Marle sanoi…
Ompelin samoja, mutta karkkipapereista! Noihin tulee kyllä himo. Voisihan niitä käyttää kaikissa kasseissakin.
Tiinatei sanoi…
Onpa kivoja! Heti alkoi tehdä matkalle mieli. Virkamatkoille voisi valita kaikista hauskimmat, ettei tuntuisi niin viralliselle.
Unknown sanoi…
Näistä tulee niiin hauskoja lappusia!! Hinta?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.